• Pregleda: 4329

Sutra donatorska konferencija za migrante

Vlada Srbije u saradnji sa UNHCR-om sutra u Beogradu organizuje donatorsku konferenciju na kojoj će predstavnicima ambasada i republičkih organa vlasti biti predstavljen problem migracija i potrebe lokalnih samouprava.
Sutra donatorska konferencija za migrante

U ovom trenutku u Subotici je neophodno zapošljavanje najmanje šest ljudi, medicinskog osoblja i radnika Crvenog krsta, postavljanje mobilnih toaleta, pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu...

    - Cilj konferencije ja da problem migracija iznesemo pred sve relevantne činioce, da predstavimo šta je lokalnim samoupravama poput Kanjiže, Subotice i Preševa potrebno u hitnoj situaciji, kao i na polugodišnjem i godišnjem planu – objasnio je dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministrstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. - Ono što je hitna pomoć lokalnim samoupravama koje trpe najveći pritisak migranata je pre svega zapošljavanje određenog broja ljudi, kako u nevladinim organizacijama, tako i u zdravstvu, policijskoj upravi. Vlada Srbije će obezbediti svu neophodnu hranu i sredstva za higijenu i ispoštovati sve potrebe loklanih samouprava. U Preševu se otvara prihvatni centar koji je potpuno opremljen, a svi moraju da znaju da ti ljudi dolaze iz EU i da je EU njihov krajnji cilj, Srbija im je samo tranzit i mi moramo da obezbedimo da u našu zemlju uđu na legelan način i isto tako u njoj borave.

Subotica se pre svih suočila sa problemom migranata, te je već u februaru prošle godine otvoreno prihvatilište za maloletne migrante pri Domu „Kolevka“, koje se godisnje finansira sa 1.830 miliona dinara. Takođe, sredstvima iz gradskog budžeta zimus je vršen prevoz migranata do prihvatnih centara u Bogovađi i Banji Koviljači. Međutm, loklana samouprava nema ingerencije za otvaranje prihvatnih centara, ta odluka je samo u rukama dražnih organa.

- Grad je obezbedio vodu, to će raditi i u narednom periodu, planiramo da počistimo prostor oko ciglane i u saradnji za lekarima Zavoda za javno zdravlje izvršimo neke preglede. Grad ne može da pravi prihvatilišta, ali ako država to bude želela da učini , ovde će imati dobru saradnju – dodao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
grenma Odgovori
Kako mi građani možemo pomoći? ?
poljo Odgovori
eto zgrada prazne kasarne prema paliću. a da ih se smesti tamo?
ffilozoff Odgovori
Da mi nismo na ovom sajtu pisali o PROBLEMU,niko se od poltrona iz vlasti NE bi ni setio da se treba organizovati!! Sustina problema je SUBOTICA i okolina ,pri granici,a ne BG!!! Donacije za toalete,hranu,vodu treba HITNO dostaviti u SUBOTICU,odrediti mesto gde postaviti kamp,dokumentovati svakog ,Zdravstveno pregledati,jer BOJIM SE ,da ce se oteti kontroli!! A jos kad npr. procitam vast u blicu da ovo nije slucajno ,da su puni novca i sve mladi ljudi,i da se ocekuje terorizam u avgustu,i da zasto ne idu u bogate Arapske zemlje vec Evropu i.....Treba im POMOCI,ali sa nasim uslovima,popisom,disciplinom,kontrolom svakog pojedinca,pa polako ih udaljiti iz SUBOTICE!! Nista nije SLUCAJNO???
safet Odgovori
Osvajanje evrope bez ispaljenog metka... mnogo su evropljani naivni za 20 godina sve ce ovo biti vislamsko carstvo . lepo smisljen isplaniran plan
Daddy Odgovori
"""Sutra donatorska konferencija za migrante"""


Smesna a tuzna vest.

Smesna jer mi "molimo" ambasade umesto racune da im ambasadama dostavimo! Kao na primer Pakistan, Banglades itd koji uopste nisu u ratu neka placaju za svoje stanovnike koji vrse kriminal / nelegalno nam u zemlju ulaze.
PROBAJ TI KOD NJIH UC NELEGALNO, bices sretan ako te ne streljaju.

A tuzna jer izdvajamo za ekonomske izbeglice vise nego za nasu decu, a i koji mali deo ih bezi od rata, i dalje "su nama" nasa deca prva.


A za vas sto vec ostrite plajvaze da nesto "ljudsko" kazete, ne bi oni ni vama ni vasoj deci pomogli, zato i ne idu u bogate arapske zemlje jer oni ni jedni drugima ne pomazu. No sreca za njih, ima tu naivni evropljana koliko oces.
ИНФО Анонимни Odgovori
Nemojte da se zaludjujete ljudi, treba videti i drugu stranu price.
Pogledajte pa razmislite svojom glavom.
https://www.youtube.com/watch?v=zl9rOvABh8I
https://www.youtube.com/watch?v=Ng2Joxpnfxg
Daddy Odgovori
INFO Anonimni (pre 2 sata i 2 minuta)
Nemojte da se zaludjujete ljudi, treba videti i drugu stranu price.
Pogledajte pa razmislite svojom glavom.
https://www.youtube.com/watch?v=zl9rOvABh8I
https://www.youtube.com/watch?v=Ng2Joxpnfxg"""


Da ti pravo kazem nisam imo zivaca da gledam / slusam do kraja.

Zaboravio si da stavis nesto ispred, da mnogo srbski izbeglica iz drugih krajeva SFRJ nisu dosle u SRBIJU sa zahvalnoscu jer smo tu da im pomognemo u trenucima velike tragedije, nego sa RUZNIM nepostovanjem i omalovazavanjem lokalnog stanovnistva, kako u "Beogradu" tako i u Subotici i ostalim mestima.

Vas sto se busate u prsa srbstvom i sa tri prsta, VI STE PRIMITIVCI iz SFRJ.

Koji god se borio, a ne pobego, od vaseg se ponasanja stidi isto!

[*...*]
Daddy Odgovori
Zahvaljujem se gospodi moderatorima sto neke komentare propuste (stvarno su vazne teme) a neke ne propuste, u ljutnji od nepravde svakakve gluposti mogu ja a i mnogi da kazu.


Zeleo bi da kazem: Hvala za propusten zadnji komentar!


Al sta sam teo vaznije da kazem je ostalo ***cenzurisano***, teo sam da kazem da mi krivo sto se braca i sestre svadjamo a kad nam dodju stranci sa mrznjom u srcima, neki nasa "braca i sestre" za njih imaju vise nego za "svoju" razumevanja.


Hvala vam!
niko Odgovori
sve ce to ivanisevic dr nenad i milimir resiti na celu sa vulinom oni i tako sve resavaju po gradu pa neka sada pokazu sta znaju
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.