• Pregleda: 4631

Maglai: Vanredna situacija ili ne – odlučićemo sami

Subotički Štab za vanredne situacije će samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, koje je trenutno pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.
Maglai: Vanredna situacija ili ne – odlučićemo sami

Subotički Štab za vanredne situacije će samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, koje je trenutno pod kontrolom,  izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. 

Nakon različitih ocena iznetih sa pokrajinskog i republičkog nivoa po pitanju proglašenja vanredne situacije, Maglai je kao komandant gradskog štaba za vanredne situacije rekao da će, kada zvanično dobije preporuku Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, sazvati sednicu štaba na kojoj će biti sagledano stanje, gde će na osnovu validnih činjenica i podataka biti doneta odgovarajuća odluka.

"Ne mislim da treba bilo ko da vrši pritisak na nas, da li sa nivoa Pokrajine, da li sa nivoa Republike oko toga šta mi treba da radimo. Imamo mi našu radnu grupu, imamo mi u štabu za vanredne situacije veoma kvalitetne i kvalifikovane ljude koji mogu valjano da procene da li postoji ozbiljna potreba da uvodimo bilo kakvo vanrednu situaciju ili stanje ili ne. Procenićemo”, rekao je Maglai danas novinarima.

On je ocenio da Subotica u ovom momentu u potpunosti kontroliše situaciju sa migrantima.

“Nismo dozvolili da se u Subotici pojavljuju šatorska naselja i prave ozbiljniji problemi što se tiče bezbednosti, kao što imamo malo problematičnu situaciju u Kanjiži. Mi smo to držali pod kontrolom i u buduće ćemo to držati pod kontrolom, zajedno sa Crvenim krstom, Policijom, Komunalnom policijom i svim onim organima koji su uključeni u ovaj proces”, rekao je Maglai.

Upitan za komentar početka radova na podizanju ograde na granici Mađarske i Srbije, gradonačelnik Subotice je ocenio da je to “stvar dve države”, te da na osnovu toga “uopšte ne želi da se bavi državnim temama”.

“To su teme za dve države. Imam ja, verujte mi, 1.500 problema što se tiče same Subotice, nego da se bavim ogradom u Mađarskoj. Ja treba ovde da rešavam probleme građana Subotice, a ne da se bavim državnim temama”, rekao je Maglai. 

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

14
problems Odgovori
I've got 99 problems but the bitch ain't one!!!
tetka Odgovori
A ove probleme u Subotici /kojih stvarno imaaaaa i samo se gomilaju/ kao on baš mnogo rešava što se i vidi gde god se okrenemo!!!!!!!!!!!
Vesko Odgovori
Verovatno je gradonacelnik mislio na silne probleme u vezi pljacke i privatizacije preduzeca.
Ako je na to mislio, onda je u pravu. To nam je vaznije nego podizanje ograde u Mađarskoj.
ccc Odgovori
Pa bavi se onda gradskim problemima.Kad kazem gradski nemislim na Bajmocke probleme!Boli vas uvo za grad,gradjane sve dok vam je fotelja udobna!
student Odgovori
Ograda jeste državni problem, ali će posledice biti u glavnom lokalne, srećom to već neće biti tvoj problem.
iveriklada Odgovori
Joooj, jadničak... ima on i drugih problema... Pa što ste se, gospodine gradonačelniče, tako halapljivo, beskrupulozno, željan osvete i pun drugih, vrlo niskih poriva, borili da budete na tom mestu koje niste zaslužili ? I koje probleme imate ? Kako još zaposliti [*...*] ? Ma idite, molim vas. da ne treba da vas žalimo, kao i Premijera,[*...*] ?
Batman Odgovori
To Jencika, volim kad je neko pravo musko, pa snazno lupi sakom o sto.
Da se zna ko je gazda u kuci.
dylan Odgovori
ha,ha....koji likovi.Samo se javljaju,da bi pljuvali.Nista pametno,nego klasika,u stilu bla,bla,...i to je to.I to,uvek isti.Podvuceno zutim.
bio nekad Odgovori
Eee samo nam jos vanredno stanje fali pored tih 1500 problema.Ja ni ne znam gde su ti silni vanredni emigranti ili to Jene po direktivi iz Madjarske pokusava da aktualizuje njihove probleme u Srbiji ?
Ja Odgovori
I naravno Vesko.
Komsija Odgovori
Pazi, on ima 1500 problema , alo, pa mi gradjani Subotice imamo 15o1 problem a taj jedan si TI. Kad se resimo tog hiljadu petsto prvog problema tj. TEBE i izaberemo nekog normalnog ,nekoga ko nije neciji poltron , nekog ko nema mrlje u karijeri ,nekog ko voli grad Suboticu i ima realnu viziju za boljitak u ovom gradu ,e onda ce svi ostali problemi biti luk i voda , sitnica.
centar1. Odgovori
Dezurni pljuvaci uvek se jave, nikad ne spavaju, verovatno zbog lose savesti.
Pera Odgovori
Sve je ovo ok,ali stvrano ne vidim nikakvog smisla i potrebe za komunalnom policijom.
10 automobila x10 dzabalebarosa godisnje 200.000 eura.
Ko ce to da placa?
novakdjoka Odgovori
Vi suboticani imaju samo jedan problem a to su pare gde su pare daj pare hocemo pare jos pare
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.