Komentara: 14
Pregleda: 5422

Maglai: Vanredna situacija ili ne – odlučićemo sami

14.07.2015. u 15:26h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Subotički Štab za vanredne situacije će samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, koje je trenutno pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.
Maglai: Vanredna situacija ili ne – odlučićemo sami

Subotički Štab za vanredne situacije će samostalno doneti odluku o tome da li treba ili ne proglasiti vanrednu situaciju zbog migranata, i to na osnovu analize stanja, koje je trenutno pod kontrolom,  izjavio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. 

Nakon različitih ocena iznetih sa pokrajinskog i republičkog nivoa po pitanju proglašenja vanredne situacije, Maglai je kao komandant gradskog štaba za vanredne situacije rekao da će, kada zvanično dobije preporuku Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, sazvati sednicu štaba na kojoj će biti sagledano stanje, gde će na osnovu validnih činjenica i podataka biti doneta odgovarajuća odluka.

"Ne mislim da treba bilo ko da vrši pritisak na nas, da li sa nivoa Pokrajine, da li sa nivoa Republike oko toga šta mi treba da radimo. Imamo mi našu radnu grupu, imamo mi u štabu za vanredne situacije veoma kvalitetne i kvalifikovane ljude koji mogu valjano da procene da li postoji ozbiljna potreba da uvodimo bilo kakvo vanrednu situaciju ili stanje ili ne. Procenićemo”, rekao je Maglai danas novinarima.

On je ocenio da Subotica u ovom momentu u potpunosti kontroliše situaciju sa migrantima.

“Nismo dozvolili da se u Subotici pojavljuju šatorska naselja i prave ozbiljniji problemi što se tiče bezbednosti, kao što imamo malo problematičnu situaciju u Kanjiži. Mi smo to držali pod kontrolom i u buduće ćemo to držati pod kontrolom, zajedno sa Crvenim krstom, Policijom, Komunalnom policijom i svim onim organima koji su uključeni u ovaj proces”, rekao je Maglai.

Upitan za komentar početka radova na podizanju ograde na granici Mađarske i Srbije, gradonačelnik Subotice je ocenio da je to “stvar dve države”, te da na osnovu toga “uopšte ne želi da se bavi državnim temama”.

“To su teme za dve države. Imam ja, verujte mi, 1.500 problema što se tiče same Subotice, nego da se bavim ogradom u Mađarskoj. Ja treba ovde da rešavam probleme građana Subotice, a ne da se bavim državnim temama”, rekao je Maglai. 

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5422

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

migranti

mađarska

ograda na granici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.