Komentara: 30
Pregleda: 20160

U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

09.07.2015. u 00:04h
Izvor: Radio 021
Šef Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin najavio je da će uputiti predlog da se na teritoriji Subotice i Kanjiže proglasi vanredna situacija zbog velikog priliva migranata.
U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

Miroslav Vasin je to rekao nakon sastanka predstavnika Pokrajinske vlade sa rukovodstvom opština Kanjiža i Subotica, predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, MUP-a i javno-komunalnih preduzeća iz ovih dveju opština. Kako je naveo, to će biti predloženo zbog svega što se u ovim dvema opštinama trenutno dešava, ali i onoga što se u perspektivi može dešavati, kako bi se pomoć mogla lakše, jednostavnije i organizovanije upućivati.

Pomoć za Kanjižu i Suboticu

Dodao je da je važno da se isplanira pomoć i za naredne mesece, pre svega za zimski period, za šta su angažovani resorni sekretarijati. Na sastanku je dogovoreno da Pokrajinska vlada uputiti Kanjiži i Subotici pomoć, pre svega u sredstvima za higijenu, kao finansijsku pomoć.

Migranti u Kanjiži

"Problem priliva migranata počinje u jednom delu Srbije, a završava se u drugom delu zemlje i zbog toga je važno da zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešavamo", kazao je Vasin i dodao da su na nivou pokrajinske administracije angažovani svi resori značajni za rešavanje problema u Kanjiži i Subotici.

Posebna radna grupa za rešavanje problema sa migrantima

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, kazao je da je u Subotici oformljena posebna radna grupa zadužena za rešavanje problema nastalog prilivom migranata, koja ima zadatak da u saradnji sa republičkim i pokrajinskim institucijama svakodnevno prati situaciju na teritoriji grada.

Migranti u Subotici, na području "ciglane"

Prema rečima pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović, važno je da se u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na tome da se obezbede higijenski uslovi u cilju prevencije bolesti i zaraze.

Izvor: Radio 021
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 20160
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
migranti azilanti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.