Komentara: 30
Pregleda: 21461

U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

09.07.2015. u 02:04h
Izvor: Radio 021
Šef Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin najavio je da će uputiti predlog da se na teritoriji Subotice i Kanjiže proglasi vanredna situacija zbog velikog priliva migranata.
U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

Miroslav Vasin je to rekao nakon sastanka predstavnika Pokrajinske vlade sa rukovodstvom opština Kanjiža i Subotica, predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, MUP-a i javno-komunalnih preduzeća iz ovih dveju opština. Kako je naveo, to će biti predloženo zbog svega što se u ovim dvema opštinama trenutno dešava, ali i onoga što se u perspektivi može dešavati, kako bi se pomoć mogla lakše, jednostavnije i organizovanije upućivati.

Pomoć za Kanjižu i Suboticu

Dodao je da je važno da se isplanira pomoć i za naredne mesece, pre svega za zimski period, za šta su angažovani resorni sekretarijati. Na sastanku je dogovoreno da Pokrajinska vlada uputiti Kanjiži i Subotici pomoć, pre svega u sredstvima za higijenu, kao finansijsku pomoć.

U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

Migranti u Kanjiži

"Problem priliva migranata počinje u jednom delu Srbije, a završava se u drugom delu zemlje i zbog toga je važno da zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešavamo", kazao je Vasin i dodao da su na nivou pokrajinske administracije angažovani svi resori značajni za rešavanje problema u Kanjiži i Subotici.

Posebna radna grupa za rešavanje problema sa migrantima

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, kazao je da je u Subotici oformljena posebna radna grupa zadužena za rešavanje problema nastalog prilivom migranata, koja ima zadatak da u saradnji sa republičkim i pokrajinskim institucijama svakodnevno prati situaciju na teritoriji grada.

U Subotici zbog migranata vanredna situacija?

Migranti u Subotici, na području "ciglane"

Prema rečima pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović, važno je da se u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na tome da se obezbede higijenski uslovi u cilju prevencije bolesti i zaraze.

Izvor: Radio 021

Dopremanje vode za migrante u Ciglani

Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani
Pogledaj ostale fotografije

Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima

Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima Poseta ministra Vulina povodom problema sa migrantima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 21461

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

azilanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.