Komentara: 39
Pregleda: 10512
Foto

Mađarska počela podizati ogradu duž granice sa Srbijom

13.07.2015. u 19:51h
Izvor: Subotica.com
Kako bi pokušala da zaustavi veliki priliv ilegalnih migranata mađarska Vlada danas je počela da priprema teren za podizanje ograde, visoke oko četiri metra i duge 175 kilometara duž granice sa Srbijom.
Mađarska počela podizati ogradu duž granice sa Srbijom

Radovi, koje izvode vojne mašine dovežene iz kasarni u naseljima Senteš i Hodmezovašarhelj, počeli su na zelenoj liniji nedaleko od Morohaloma. Mehanizacija je vršila ravnjanje terena i pripremala ga za postavljanje višeslojne žičane ograde, kojom bi fizički zatvorila zelenu granicu sa našom zemljom. Pored vojske, na terenu su danas bili i pripadnici policije iz županije Čongrad.

Vojska i milicija nije želela danas zvanično da komentariše izgradnju ograde, ali po svemu sudeći, čeka ih obiman posao koji će trajati mesecima.

Na ovaj korak Vlada naših severnih suseda odlučila se zbog velikog priliva migranata iz azijskih i afričkih zemalja. Parlament je prošle nedelje odobrio Mađarskoj da iskoristi 10 metara prostora u okviru spoljnih granica Šengen zone Evropske unije, kako bi obezbedila brzu izgradnju pograničnog zida. Po rečima ministra spoljnih poslova Petera Sijarta ograda će biti podignuta u osam do deset oblasti koje su najizloženije pritisku imigranata.

Gotovo svakodnevno policija županija Čongrad i Kiškunhalaš uhvate na stotine migranata. Samo prošle noći mađarska policija je na teritoriji županije Čongrad uhvatila 788 ljudi, od kojih su čak 113 dece.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 10512
Povezane vesti
Povezane teme
migranti mađarska ilegalni prelasci imigranti ilegalni migranti ograda na granici
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.