Komentara: 16
Pregleda: 7207

Stubovi Narodnog pozorišta čekaju farbu

03.06.2015. u 18:19h
Izvor: Radio Subotica
Kao što je iz Direkcije za izgradnju grada prethodno i najavljeno u nedelju je otkriven deo fasade Narodnog pozorišta.
Stubovi Narodnog pozorišta čekaju farbu

Fasada prema Zelenoj fontani je malterisana i trenutno se postavljaju gipsani elementi. Čeka se dvadesetak dana da bi se mogla naneti završna farba. Radi se istovremeno i na pročelju teatra, priprema se poslednji šesti stub nakon čega će biti spremni za farbanje.

Paralelno sa završetkom fasade obnoviće se i trotoari oko objekta jer su se vremenom slegli. Oluci koji su postavljeni spustiće se do kraja ali oni nisu trajno rešenje za ovaj objekat. Za ovu godinu planiran je i nastavak enterijera, ali sredstava za ovu namenu još nisu obezbeđena.

Kao što je poznato obezbeđeno je 225 miliona dinara za Petu fazu koja podrazumeva kompletno zatvaranje objekta, i završetak fasade prema Korzou i Zelenoj fontani. Što se unutrašnjosti tiče, po projektu je ostao svečani ulaz, kameno stepenište koje će biti kompletno obnovljeno i prolaz u novi deo objekta.

Stubovi Narodnog pozorišta čekaju farbu

U prizemlju će biti mesta za poslovne prostore, knjižaru i Izložbenu salu. Na spratu je velika Balska dvorana, severni foaje, i razni drugi sadržaji koji su u funkciji održavanja brojnih događaja i manifestacija.

U planu je i vraćanje enterijera nekadašnjeg "Papilona". Sredstva za dalji tok radova se očekuju iz dosadašnjih izvora, Republike, Pokrajine i Grada, a ukoliko budu raspisani odgovarajući konkursi učestvovaće se i na njima. Priliv novca naravno diktiraće i tempo radova a krajnji rok za završetak je 2018. godina

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7207

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.