Komentara: 13
Pregleda: 4361

145 miliona dinara iz Pokrajine za nastavak radova na pozorištu

09.05.2015. u 18:21h
Izvor: RTV Yueco
Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine odobrila je 145 miliona dinara za nastavak, odnosno petu fazu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.
145 miliona dinara iz Pokrajine za nastavak radova na pozorištu

Kako je saopšteno iz ove uprave, sredstva su odobrena po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Dodeljivanjem sredstava za realizaciju projekata u oblasti kulture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pruža podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji bi doprineli očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalnih sredina, stvarajući tako pozitivan ambijent ne samo za regionalni i ruralni razvoj, već i razvoj kulturnog turizma, ali i za kreiranje prepoznatljivog i autentičnog identiteta lokalne zajednice.

Finansiranjem projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata kulture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala i opredeljenost Pokrajinske vlade da očuvanjem, promovisanjem i održivim korišćenjem kulturnog i nacionalnog nasleđa Autonomne pokrajine Vojvodine podstakne ravnomerni kulturni razvoj regiona, ali i izgradnju građanskog društva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4361

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.