• Pregleda: 1887

Podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom

U prostorijama Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“ potpisani su ugovori sa 8 osoba sa invaliditetom, koje će u narednih 6 meseci preko programa javnih radova biti angažovane na aktivnostima Udruženja. Osobe sa invaliditetom se biti uključene u rad Udruženja „Zajedno“, Igraonice za decu sa smetnjama „Abrakadabra“, kao i na pružanju pomoći porodicama, koje imaju decu sa invaliditetom.
Podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Jedna od osam osoba sa invaliditetom, koje će biti angažovane u Udruženju „Zajedno“ je i naša sugrađanka, Marta Balog Nađ. Iako je po struci vaspitačica, Marta do sada nije imala priliku za zaposlenje, pa se, kako kaže, jako raduje što je dobila šansu da se bavi pozivom za koji se školovala.

U sklopu podrške zapošljavanja osoba sa invaliditetom, preko konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje, 8 nezaposlenih osoba sa invaliditetom je dobilo priliku da se uključi u svet rada. Osobe sa invaliditetom će se baviti aktivnostima Udruženja, kao asistenti u programima za podršku mladima i odraslim osobama. Za većinu njih, ovo je prvo radno angažovanje.

Osobe sa invaliditetom će preko programa javnih radova NSZ, biti radno angažovane 6 meseci. Za svoj rad, dobijaće platu u iznosu od 24 000 dinara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
mimi Odgovori
Bravo!Izvucite maximum iz ovih ljudi kad su vec tu :) Ima puno korisnika kojima je neophodna pomoc makar privremeno.
tetka Odgovori
Ko će njih jadne zaposliti kad ni zdrave mlade ljude sa fakultetskim diplomama ne zapošljavaju. Treba lepo preispitati KUPLJENE invalidske penzije - oduzeti ih od onih koji su imali evriće da ih zdravi imladi kupe pa te penzije dati invalidima da pristojno žive.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.