Komentara: 2
Pregleda: 2408

Podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom

27.10.2014. u 13:58h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno“ potpisani su ugovori sa 8 osoba sa invaliditetom, koje će u narednih 6 meseci preko programa javnih radova biti angažovane na aktivnostima Udruženja. Osobe sa invaliditetom se biti uključene u rad Udruženja „Zajedno“, Igraonice za decu sa smetnjama „Abrakadabra“, kao i na pružanju pomoći porodicama, koje imaju decu sa invaliditetom.
Podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Jedna od osam osoba sa invaliditetom, koje će biti angažovane u Udruženju „Zajedno“ je i naša sugrađanka, Marta Balog Nađ. Iako je po struci vaspitačica, Marta do sada nije imala priliku za zaposlenje, pa se, kako kaže, jako raduje što je dobila šansu da se bavi pozivom za koji se školovala.

U sklopu podrške zapošljavanja osoba sa invaliditetom, preko konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje, 8 nezaposlenih osoba sa invaliditetom je dobilo priliku da se uključi u svet rada. Osobe sa invaliditetom će se baviti aktivnostima Udruženja, kao asistenti u programima za podršku mladima i odraslim osobama. Za većinu njih, ovo je prvo radno angažovanje.

Podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Osobe sa invaliditetom će preko programa javnih radova NSZ, biti radno angažovane 6 meseci. Za svoj rad, dobijaće platu u iznosu od 24 000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2408

Povezane vesti

Povezane teme

deca ometena u razvoju

osobe sa invaliditetom

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.