Komentara: 3
Pregleda: 2610

Uskoro javni radovi za osobe sa invaliditetom

15.10.2014. u 18:20h
Izvor: RTV Yueco
Zahvaljujući javnim radovima, 37 nezaposlenih osoba sa invaliditetom uskoro će dobiti šestomesečno zaposlenje. Od početka godine, zaključno sa krajem septembra zaposlene su 83 osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U istom periodu sa evidencije ove službe ukupno je zaposleno je 3.037 lica
Uskoro javni radovi za osobe sa invaliditetom

Ovogodišnji javni radovi putem Nacionalne službe za zapošljavanje bili su isključivo namenjeni osobama sa invaliditetom. Nakon konkursa raspisanog u avgustu, početkom oktobra je donete su odluke po kojima će 37 osoba sa invaliditetom dobiti šestomesečno zaposlenje. Oni će, uglavnom biti zaposleni na projektima kojima su konkurisala udruženja i organizacije čiji su invalidi jedan od osnovnih fokusa. Ukupna vrednost projekta javnih radova je oko 8,6 miliona dinara.

Od početka godine, zaključno sa krajem septembra zaposlene su 83 osobe sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U istom periodu sa evidencije ove službe ukupno je zaposleno je 3.037 lica, u najvećem broju slučajeva na određeno vreme. U poslednjih nekoliko meseci najtraženiji su radnici u proizvodnji, prodavci i vozači.

Prema statističkim podacima, u septembru 2014. godine u Subotici je evidentirano 10.474 nezaposlenih lica, što je za 1.265 lica manje u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2610

Povezana vest

Povezane teme

osobe sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.