Komentara: 6
Pregleda: 3827

Počinje s radom telefonski centar psihosocijalne pomoći

23.03.2021. u 10:40h
Izvor: Subotica.com
Telefonski centar za pružanje psihološke prve pomoći, informacija i psihološke podrške, prevashodno starijim i osobama sa invaliditetom, počeće da radi u četvrtak, 25. marta, u okviru Crvenog krsta Subotice. Telefonski centar će raditi svakog radnog dana od 9 do 13 časova, a broj na koji mogu da se obrate svi kojima je ovakav vid pomoći neophodan je 024/621-104.
Počinje s radom telefonski centar psihosocijalne pomoći

Funkcionisanje ovog telefonskog centra zasniva se na radu edukovanih stručnih saradnika i volontera iz ove oblasti, koji su prošli obuke iz prve psihološke pomoći koju je realizovao Crveni krst Srbije. Ciljna grupa su ugrožene starije i osobe sa invaliditetom, te neformalni negovatelji iz našeg grada.

- Osnovni zadaci volontera u telefonskim centrima su pružanje prve psihološke pomoći starijim osobama, pružanje relevantne, tačne i neophodne informacije o epidemiji, merama zaštite, imunizaciji, ali i zaštiti od nasilja kroz informacije o službama koje pružaju podršku i zaštitu, kao i pronalaženje profesionalne podrške onda kada je to potrebno. Na ovaj način Crveni krst će olakšati pristup pravima i povezati građane sa institucijama - kažu iz Crvenog krsta Subotica.

Osim telefonskog centra, prva psihološka pomoć građanima je dostupna i preko onlajn aplikacije "Razgovarajmo", putem koje može da se zakaže razgovor sa psiholozima. Aplikacija je besplatna i dostupna svima, a možete je preuzeti na ovom linku.

- Prednost aplikacije ogleda se u tome što u udobnosti vašeg doma možete da zakažete razgovor, u terminu koji dogovorite sa psihologom - dodaju iz Crvenog krsta Subotica.

Telefonski centar je deo projekta "Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom kovid-19 i budućih kriza", koji realizuje Crveni krst Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3827

Povezane vesti

Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.