Komentara: 1
Pregleda: 1104

Psihosocijalna podrška građanima tokom pandemije dostupna i preko aplikacije

09.07.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Ukoliko vam je potreban razgovor ili imate pitanja za psihologa, možete stupiti u kontakt sa njima preko aplikacije "Razgovarajmo" koju je razvio Crveni krst Srbije u saradnji sa Društvom psihologa, kako bi pružili psihosocijalnu podršku građanstvu u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa.
Psihosocijalna podrška građanima tokom pandemije dostupna i preko aplikacije

Aplikacija je prvobitno nastala s idejom da se pruži pomoć volonterima i zaposlenima u gradskim organizacijama Crvenog krsta, koji su od izbijanja krize među onima na prvoj liniji odbrane i koji se u terenskom radu susreću sa teškim situacijama, da bi se usluga potom proširila i na građanstvo, na čije svakodnevno funkcinisanje i mentalno zdravlje pandemija i te kako utiče.

- Svi zaboravljamo na psihičku krizu koja se odvija u ljudima, a pogotovo u onima koji su možda sami, koji su u problemu ili koji ne mogu samostalno da se izbore sa onim što ih muči, za njih je ova aplikacija više nego korisna - kaže Nevena Lukić, koordinatorka programa psihosocijalne podrške u Crvenom krstu Subotice.

Po njenim rečima, aplikacija je utoliko korisna jer omogućava potpunu anonimnost i bezbednost ličnih podataka, što može da ohrabri i one građane koji imaju potrebu za razgovorom, ali se nikada ne bi samostalno odlučili da odu kod psihologa i potraže pomoć.

- Dakle, svi koji imaju potrebu za psihosocijalnom podrškom, mogu da razgovaraju sa diplomiranim psihologom o problemu koji ih muči. Sve što treba da urade je da skinu aplikaciju putem Plej prodavnice, a u samoj aplikaciji je objašnjen ceo postupak i prilikom zakazivanja termina možete da odaberete da li želite razgovor da obavite telefonski, putem poruke ili video poziva. Prednost ove onlajn komunikacije se ogleda u tome što niko ne može da zna da ste razgovarali, koliko puta i sa kim. Lični podaci korisnika usluge se nigde ne koriste i ne objavljuju, potpuna anonimnost je zagarantovana - poručuje Lukić.

Aplikaciju "Razgovarajmo" možete skinuti na ovom linku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 nedelje i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 1104
Povezane teme
crveni krst psiholog psihološko savetovalište crveni krst subotica psihičko zdravlje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.