Komentara: 7
Pregleda: 2203
Foto

Počela podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje

01.09.2022. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
Nakon letnje pauze, danas je počela podela kuvanih obroka na svim punktovima u okviru programa Narodne kuhinje.
Počela podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje

Na narodnom kazanu je 1.200 Subotičana, a među njima 300 dece, kao više od 600 najstarijih sugrađana. Nakon letnje pauze, oni od danas svakodnevno dobijaju kuvane obroke koji se dele na ukupno 33 punkta u gradu i prigradskim mesnim zajednicama.

- Kada je u pitanju grad najveći punktovi su u mesnim zajednicama Peščara i Zorka, dok u prigradskim mesnim zajednicama imamo najviše korisnika u Čantaviru i na Paliću. Posebnu pažnju poklanjamo deci od 2 do 18 godina, a njih je 300. Starijih od 65 godina imamo više od 600. Kada je u pitanju struktura korisnika Narodne kuhinje tu su i nezaposleni, velike porodice, kao i samačka domaćinstva - objašnjava Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta.

Počela podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje

Program Narodne kuhinje sprovodi Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom, koja je ove godine program podržala sa 32,5 miliona dinara.

Zahvaljujući tim sredstvima i određenim donacijama uspećemo da izguramo do kraja godine iako to uopšte nije lako s obzirom na poskupljanja koja su nas zadesila - navodi Varo.

Počela podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje

Broj korisnika se godinama nije menjao, a iz Crvenog krsta objašnjavaju da postoji potreba za proširenjem kapaciteta.

- Postoji nekoliko stotina ljudi koji svakodnevno čekaju mogućnost da se uključe u program Narodne kuhinje - kaže Varo - Socijalno ugroženim Subotičanima pomažemo i kroz podelu paketa hrane, kao i kroz podelu garderobe i drugih potrepština. Predstoji nam veliki posao u okviru kog ćemo napraviti 1.800 paketa hrane i 250 paketa higijene koje ćemo deliti u oktobru na Dan borbe protiv siromaštva. Novac je obezbedio Grad - zaključuje sagovornik. 

Izvor: Subotica.com
Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta Podela kuvanih obroka Narodne kuhinje Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2203
Povezane teme

crveni krst

narodna kuhinja

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.