Komentara: 4
Pregleda: 4426
Foto

Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

26.08.2019. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
U nekoliko ulica na Paliću, danas je počela dugo očekivana izgradnja kanalizacione mreže i potisnog voda, najvažniji deo projekta "Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš", koji sa 6,5 miliona evra finansira nemačka KfW banka.
Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

Prema rečima Timee Horvat, predsednice GrO Saveza vojvođanskih Mađara, realizacija ovog projekta, koji podrazumeva izgradnju 15 kilometara kanalizacione mreže i pet kilometara potisnog voda je veoma značajna i doprineće očuvanju životne sredine, poboljšanju biodiverziteta Palićkog jezera, a njime se povećava i pokrivenost kanalizacionom mrežom na Paliću. 

- Završetkom radova, pokrivenost kanalizacijom umesto sadašnjih 35, biće 65 odsto naselja. Javna nabavka je okončana, potisan je ugovor sa izvođačem radova GP "Graditelj" iz Novog Sada, a predviđen rok za završetak radova je osam meseci - istakla je Timea Horvat. - Od ukupne vrednosti projekta, za izgradnju kanalizacije i potisnog voda ide čak 67 odsto sume, dok je ostatak namenjen ostalim ciljevima koji su obuhvaćeni projektom. Zaključivanje prvih ugovora za priključenje na kanalizacionu mrežu može se očekivati početkom sledeće godine, a naravno, sve će zavisiti od rokova i dinamike izgradnje. Molim Palićane da se u što većem broju priključe na kanalizacionu mrežu, jer je očuvanje životne sredine naša zajednička odgovornost i zajednički cilj je poboljšanje turističkog potencijala Palića, a pre svega zaštita i očuvanje Palićkog i Ludaškog jezera.

Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

Priključak na kanalizacionu mrežu Palićane će koštati 27.000 dinara, a imaće mogućnost otplate na 24 mesečne rate. Ukoliko plate u celosti, imaće popust od 20 odsto.

- Na današnji dan počela je izgradnja kanalizacione mreže i to u Kozaračkoj ulici u kojoj će radovi trajati do 31. avgusta, u Ulici Nikole Tesle do 7.septembra, Partizanskoj ulici koja ima dve deonice i biće gotove do 7. i 10. septembra, Jasenovačkoj do 10. septembra, Sutjeskoj, koja takođe ima više deonica i druga će biti do 25. septembra, u Ulici Marka Oreškovića do ukrštanja sa Lopudskom do 25. septembra i Jezerskoj do 15. septembra - najavio je Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". - Paralelno sa kanalizacijom teče i izgradnja potisnog cevovoda i radovi su, takođe, počeli danas.

Izgradnju kanalizacije Palićani čekaju decenijama i mnogi su već mislili da je reč o praznim obećanjima.

- Mnogi naši sugrađani su bili skeptici da će se ovo realizovati, ali ovo je veliki projekat, bilo je mnogo tendera koji nisu jednostavni i iziskivali su vreme. Molimo sugrađane da budu strpljivi, ovo je velika investicija koja zahteva mnogo radova koji će se odvijati u više mesta istovremeno, tako da će možda doći do problema u saobraćaju. U svakom slučaju, možemo da budemo srećni i ponosni - poručila je Marta Dobo, predsednica Saveta MZ Palić.

Počela izgradnja kanalizacije na Paliću

Izvor: Subotica.com
Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću Radovi na izgradnji kanalizacije na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4426

Povezane vesti

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

kanalizacija na paliću

marta dobo

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

kanalizacija

gradnja kanalizacione mreže

izgradnja kanalizacione mreže

timea horvat

đerđ šugar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.