• Pregleda: 2560

Palićane će kanalizacioni priključak koštati 27.000 dinara

Cena priključka na kanalizacionu mrežu na Paliću iznosiće 27.000 dinara sa rokom otplate na 24 rate, rečeno je na zboru građana ove mesne zajednice, koji je održan uoči početka izgradnje, a koja bi trebalo da počne za dve do tri nedelje. Mreže će se raditi na nekoliko lokacija u isto vreme, a rok za završetak je osam meseci.
Palićane će kanalizacioni priključak koštati 27.000 dinara

Na kanalizacionu mrežu planira da se priključi Mihalj Kiš, koji na Paliću stanuje od rođenja. Kaže da će kanalizacija za njegovo domaćinstvo značiti mnogo, a nada se da će imati i pozitivne efekte na vodu u jezeru, u kom je, priseća se, naučio da pliva, kao i većina Palićana.

- Stanujem u Bačkoj ulici, a tamo, nažalost, nema ni kanalizacije ni vode. Imamo svoj bunar i svoju septičku jamu i željno iščekujemo makar kanalizaciju u 21. veku - kaže Kiš.

Prema rečima predsednice Saveta MZ Palić, Marte Dobo, zainteresovanih za kanalizaciju je mnogo i nadaju se da će se što više građana prijaviti, budući da je priključenje na mrežu dugoročno i znatno jeftinije rešenje, a doprineće i poboljšanju kvaliteta vode u Palićkom jezeru.

- JKP "Vodovod i kanalizacija" je dalo takve uslove za priključenje na kanalizacionu mrežu, da to vredi iskoristiti, jer ako bismo septičke jame gradili prema evropskim standardima, onda bi to mnogo više koštalo, a ovako građani imaju mogućnost da se za 27.000 dinara priključe na kanalizaciju i mislim da tako niska cena nigde u okolini ne postoji - ističe Dobo.

Gradiće se 15 kilometara kanalizacione mreže, kao i 5 kilometara potisnog voda do Subotice i prečistača, a optimalan broj domaćinstava koji će moći da se priključe iznosi oko 500, kaže direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". Radovi počinju u drugoj polovini avgusta i to na šest lokacija istovremeno, a kako izgradnja bude odmicala, tako će se odmah raditi i priključci.

- Čim krenu radovi, istivremeno s njima izgrađivati priključke i na tim mestima gde će početi radovi, tamo će građani već moći da se priključe na kanalizaciju. Izvođač je u obavezi da radove završi u roku od osam meseci i trenutno mislimo da se to neće prolongirati, jer sve zavisi od vremenskih prilika i dinamike izvođača - objašnjava Đerđ Šugar.

Izgrađenost kanalizacione mreže na Paliću je oko 35 odsto, a nakon investicije koju finansira nemačka KfW banka, biće pokriveno oko 65 odsto domaćinstava u ovom naselju.

Izvor: TV Subotica

Za stanovnike Palića, da li je naknada za priključenje prihvatljiva?

povezane teme

9
Tarabic Odgovori
A koliko to vodovod placa izvodjacima?
Koliko sam upicen nema dovoljno radnika tj odlaze trbuhom za kruhom jer su ugnjetavani i sikamirani od strane sefova i kojekakvih direktora.
Razvukli plate od poslovodje do direktora u rasponu od 55 do 155 hiljada sa kupljenim diplomama njih je 70+% a radna klasa svedena na 35-45 hiljada jadno i bedno....
JOS MALO
Kakvim kvalifikacijama, kakvim diplomama raspolažu ove osobe?

I, gde završava, gde se neprerađeno izliva palićka kanalizacija?
L21 Odgovori
A zbog cega da se placa prikljucak na kanalizaciju kada je grad taj koji mora da svakom domacinstvu obezbedi istu.
S2
Grad treba da obezbedi uslove za priključenje na kanalizacionu mrežu, što podrazumeva izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže i prateće infrastrukture u ulicama. Izradu samog priključka naručuje i plaća sam korisnik. Vazda bilo otkad je sveta i veka...
Vivica
Projekat odobren od nemačke vlade kao i fin sredstva al ipak da se uzme i od naroda, da se ima za leba
Vanja Odgovori
Makova sedmica spada u Suboticu pa nema kanalizaciju a 50 % ovog kraja nema ni vodovod. Pa šta reći.
Goca Odgovori
A Veliki radanovac ??? Kada smo se doselili bilo je "sad' ce " i tako prodje 33 godine . Kada se gradio Metro nisu mogli preko puta !!!? Ici ce iza kasarni i tako , vladali u MZ i oni i ovi prvo na tapeti kanalizacija bice ,bice ... Obecanja ludom radovanja. Licno imam 2 septicke i 2 prelivne i 2 zalosne vrbe ( one vuku vodu ) i NEMAM vise medta gde da kopam zako da sledeca investicija pupmpa pa na ulicu
Istina... Odgovori
Marionetski komunizam živi od konstantne bezidejnosti, nestručnosti, nerada, laži, obmana i otimanja tuđeg.
ferenc kerekeš Odgovori
Kada je pre dve godine rađena anketa za izgradnju kanalizacije Palić postojao je i plan izgradnje .Potom planu je trebalo da se priključi i Vikend naselje koje je veliki zagađivač jezera\ septička jama na svakih 100 metara\ a nalazi se najbliže jezeru.Sada je nažalost Vikend naselje preskočeno.U naselju se sve više bave turizmom ,izdavanjem soba a to če još više zagaditi jezero.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.