Komentara: 9
Pregleda: 4249

Palićane će kanalizacioni priključak koštati 27.000 dinara

01.08.2019. u 14:57h
Izvor: TV Subotica
Cena priključka na kanalizacionu mrežu na Paliću iznosiće 27.000 dinara sa rokom otplate na 24 rate, rečeno je na zboru građana ove mesne zajednice, koji je održan uoči početka izgradnje, a koja bi trebalo da počne za dve do tri nedelje. Mreže će se raditi na nekoliko lokacija u isto vreme, a rok za završetak je osam meseci.
Palićane će kanalizacioni priključak koštati 27.000 dinara

Na kanalizacionu mrežu planira da se priključi Mihalj Kiš, koji na Paliću stanuje od rođenja. Kaže da će kanalizacija za njegovo domaćinstvo značiti mnogo, a nada se da će imati i pozitivne efekte na vodu u jezeru, u kom je, priseća se, naučio da pliva, kao i većina Palićana.

- Stanujem u Bačkoj ulici, a tamo, nažalost, nema ni kanalizacije ni vode. Imamo svoj bunar i svoju septičku jamu i željno iščekujemo makar kanalizaciju u 21. veku - kaže Kiš.

Prema rečima predsednice Saveta MZ Palić, Marte Dobo, zainteresovanih za kanalizaciju je mnogo i nadaju se da će se što više građana prijaviti, budući da je priključenje na mrežu dugoročno i znatno jeftinije rešenje, a doprineće i poboljšanju kvaliteta vode u Palićkom jezeru.

- JKP "Vodovod i kanalizacija" je dalo takve uslove za priključenje na kanalizacionu mrežu, da to vredi iskoristiti, jer ako bismo septičke jame gradili prema evropskim standardima, onda bi to mnogo više koštalo, a ovako građani imaju mogućnost da se za 27.000 dinara priključe na kanalizaciju i mislim da tako niska cena nigde u okolini ne postoji - ističe Dobo.

Gradiće se 15 kilometara kanalizacione mreže, kao i 5 kilometara potisnog voda do Subotice i prečistača, a optimalan broj domaćinstava koji će moći da se priključe iznosi oko 500, kaže direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". Radovi počinju u drugoj polovini avgusta i to na šest lokacija istovremeno, a kako izgradnja bude odmicala, tako će se odmah raditi i priključci.

- Čim krenu radovi, istivremeno s njima izgrađivati priključke i na tim mestima gde će početi radovi, tamo će građani već moći da se priključe na kanalizaciju. Izvođač je u obavezi da radove završi u roku od osam meseci i trenutno mislimo da se to neće prolongirati, jer sve zavisi od vremenskih prilika i dinamike izvođača - objašnjava Đerđ Šugar.

Izgrađenost kanalizacione mreže na Paliću je oko 35 odsto, a nakon investicije koju finansira nemačka KfW banka, biće pokriveno oko 65 odsto domaćinstava u ovom naselju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4249

Povezane vesti

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

kanalizacija na paliću

marta dobo

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

izgradnja kanalizacione mreže

đerđ šugar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.