Komentara: 52
Pregleda: 9475
Video
Foto

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

14.07.2021. u 15:38h > 17:24
Izvor: Subotica.com
Na radost mnogobrojnih stanovnika Prozivke, posle 30 godina danas je u Pazinskoj ulici počela izgradnja ambulante Doma zdravlja Subotica. Kako je planirano, radovi, čija vrednost premašuje 60 miliona dinara, biće završeni na proleće 2022. godine.
Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Nova ambulanta prostiraće se na 380 kvadratnih metara i sastojaće se iz četiri ordinacije, sale za intervenciju, EKG dijagnostiku, kancelarija i pomoćnih prostorija.

- Ambulanta će biti urađena po najvišim standardima rada u zdravstvu, biće obezbeđen parking prostor i posebni ulaz osoblje i pacijente. Projekat je od izuzetnog značaja za grad a realizuje se putem republičke Kancelarije za javna ulaganja a njegova vrednost je oko 60 miliona dinara – najavio je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je danas ozvaničio početak radova. – Grad Subotica ima dobru saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja i ministarstvima, što je u prethodnom periodu demonstrirano kod rekonstrukcije Hemijsko-tehnološke škole, Doma za decu „Kolevka“ gde su radovi u toku i za pola godine treba da budu završeni, a u pripremi je projekat za ozbiljnu rekonstrukciju Tehničke škole „Ivan Sarić“, u pripremi je završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije za Opštu bolnicu, završena je dokumentacija za obnovu Gradskog stadiona... Zahvaljujem se i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje prepoznalo važnost ovog projekta i njegov značaj za grad.

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Grafički prikaz projekta ambulante "Prozivka"

A značaj je višestruka – rasteretiće se rad u primarnoj zaštiti Opšte bolnice, nekoliko hiljada ljudi imaće kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, uređen je prostor…

- Sadašnja vlast pokazuje da rešavanjima značajnih projekata, na čemu zahvaljujem predsedniku Vučiću koji je uveo sistemska rešenja jakih projekata po prioritetu, šalje poruku građanima da stajemo na kraj višedecenijskim problemima, demonstriramo saradnju svih nivoa vlasti - istakao je gradonačelnik Bakić. – Tako poručujemo generacijama da Subotica ima perspektivu i lepu budućnost.

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Dom zdravlja Subotica dobiće savremenu ambulantu u kojoj će se lečiti uglavnom stanovnici Prozivke, ali i drugih naselja.

- Zahvaljujemo se svima što ćemo dobiti prostor u kome će biti zadovoljstvo raditi i brinuti o zdravlju naših sugrađana. Zdravstvene usluge će se pružati uglavnom odraslom stanovništvu, u četiri ambulante radiće osam timova. Ona će u velikoj meri rasteretiti ambulante u Keru i Kumičićevoj ulici i za sada imamo dovoljno kadra – objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci Obeležavanje početka radova na ambulanti na Prozivci
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 9475

Povezane vesti

Povezane teme

ambulanta prozivka

stevan bakić

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.