Komentara: 20
Pregleda: 6839

Prozivčani dobijaju ambulantu

20.02.2021. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Prozivčani dobijaju ambulantu

Višedecenijski problem stanovnika Prozivke za nešto manje od godinu dana mogao bi da bude rešen, budući da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila sredstva u visini od 50,5 miliona dinara za izgradnju ambulante u ovom naselju. Kako objašnjava Aleksandar Medaković, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice, ambulanta će se nalaziti na neuređenom prostoru između Bajnatske i Pazinske ulice, prostiraće se na oko 400 metara kvadratnih i imaće 16 prostorija.

- U pitanju sučetiri ordinacije i isto toliko toaleta, kancelarije za zaposlene i pomoćne medicinske prostorije. Prilaz za pacijente biće iz Pazinske ulice, dok će prilaz za osoblje i medicinske radnike biti iz Bajnatske ulice. Ambulanta će imati i svoj parking, a jedan mali deo dvorišta vrtića "Sanda Marjanović", na koji se oslanja, uvući će se da bi kasnije i ambulanta mogla da se ogradi - objašnjava Medaković.

Prozivčani dobijaju ambulantuProzivčani dobijaju ambulantuJavna nabavka za izbor izvođača radova trebalo bi da bude raspisana u martu ili aprilu, dok naš sagovornik očekuje da radovi započnu na proleće, a da budu završeni krajem ove ili početkom sledeće godine.

- Grad je stavio ovaj projekat u plan javnih nabavki, a koliko znam, dokumenatacija je trenutno na proveri u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. To će vrlo brzo biti odobreno, tako da će Grad uskoro moći da raspiše javnu nabavku i kada se izabere izvođač radova, moći će da se krene u proces realizacije - poručuje Medaković.

Prozivka je jedna od najgušće naseljenih mesnih zajednica u Subotici, koja broji nešto više od 10.000 stanovnika, a kako se na nju oslanjaju još i mesne zajednice Bajnat i Ker, očekuje se da će ovu ambulantu koristiti blizu 20.000 sugrađana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 6839

Povezane vesti

Povezane teme

prozivka

ambulanta

ambulanta prozivka

naselje prozivka

mz prozivka

ambulantni pregledi

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.