Komentara: 24
Pregleda: 4393
Foto

Ambulanta na Prozivci počinje sa radom u naredna dva meseca

30.08.2022. u 14:08h
Izvor: Subotica.com
Ambulanta na Prozivci, čija izgradnja je počela pre nešto više od godinu dana, otvoriće vrata pacijentima u naredna dva meseca.
Ambulanta na Prozivci počinje sa radom u naredna dva meseca

Sve je spremno za početak rada ambulante za opštu medicinu u naselju Prozivka, a po dobijanju saglasnosti i dozvola, ambulanta će započeti sa prijemom pacijenata. Prema najavama to će se dogoditi najkasnije za dva meseca.

Objekat je pred samim početkom rada, a pribavljanje saglasnosti i dozvole je redovna procedura prilikom otvaranja potpuno novog objekta poput ovog. Uskoro će stanovnici Prozivke konačno zdravstvene usluge dobijati u svojoj mesnoj zajednici i neće morati da idu u druge delove grada - istakla je Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja - U punom kapacitetu, u ovoj ambulanti može da radi ukupno 8 timova. U zavisnosti od potreba, mi ćemo širiti i kadar koji će ovde raditi. 

Ambulanta na Prozivci počinje sa radom u naredna dva meseca

Oko 9 hiljada stanovnika MZ "Prozivka" do sada se lečilo u drugim ambulantama, pretežno u Kumičićevoj i na Beogradskom putu, koje će biti značajno rasterećene po otvaranju nove ambulante.

- Novoizgrađeni objekat se sastoji od 4 savremene ordinacije, sale za terapiju, prostrane čekaonice, a tu su i brojni sadržaji neophodni za funkcionisanje jednog ovakvog objekta koji pruža zdravstvenu zaštitu - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i podsetio da su radovi počeli u julu prethodne godine, te da su okončani gotovo u roku - Projekta izgradnje ambulante realizovan je putem republičke Kancelarije za javna ulaganja, a sredstva, u visini od 63,6 miliona dinara, obezbeđena su kroz donaciju nemačke "KfW" banke. 

Ambulanta na Prozivci počinje sa radom u naredna dva meseca

Gradonačelnik Bakić je, prilikom obilaska ambulante na Prozivci, izjavio da Grad konstantno radi na tome da se obezbede uslovi za pružanje što kvalitetnije zdravstvene zaštite kako u gradskim, tako i u prigradskim mesnim zajednicama.

- Podsećam, u aprilu je počela sa radom ambulanta u Maloj Bosni, čiju adaptaciju i renoviranje je finansirao Grad Subotica. U tu svrhu, iz gradskog budžeta opredeljena su sredstva u iznosu od 5,2 miliona dinara. Nastavićemo da dajemo sve od sebe da obezbedimo što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve Subotičane - istakao je prvi čovek grada.

Ambulanta na Prozivci počinje sa radom u naredna dva meseca

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 4393

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

dom zdravlja subotica

ambulanta

ambulanta prozivka

stevan bakić

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.