Komentara: 23
Pregleda: 6105

"Pištaljka" posrednik u komunikaciji - građani sugerisali, gradske službe reagovale

18.07.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon što su sugrađani "pištaljkama" ukazali da su dečja igrališta na više lokacija u gradu zapuštena, te apelovali da se ista urede, stigla je i brza reakcija nadležnog Sekretarijata. Na tri igrališta trava je pokošena, smeće je odneto, dok je popravka rekvizita u toku.
"Pištaljka" posrednik u komunikaciji - građani sugerisali, gradske službe reagovale

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj saopštio je da je trava na igralištu koje se nalazi u Ulici Augusta Cesarca u naselju Novo selo pokošena, a da je igralište uređeno. Trava je pokošena i na igralištu u naselju Ker, gde su rekviziti popravljeni, dok se sanacija igrališta u naselju Mali Radanovac privodi kraju.

- Trava na igralištu u MZ Mali Radanovac je pokošena, smeće odneto, a popravka rekvizita je u toku - saopštio je nadležni Sekretarijat, iz kojeg poručuju da će i druga igrališta u narednom periodu biti uređena.

Podsetimo, tokom prve polovine jula, brojni sugrađani ukazali su na zapuštenost dečijih igrališta na različitim lokacijama u gradu, zaraslih u nepokošenu travu, s rasutim smećem i oštećenim ili uništenim mobilijarom, koji je nebezbedan za korišćenje. Nadležni su poručili da čine sve što je u njihovoj mogućnosti da se igrališta dovedu u red.

Pored ovog, brojni drugi komunalni problemi na koje sugrađani gotovo svakodnevno ukazuju u rubrici "Pištaljka", rešavaju se intenzivno od strane nadležnih službi, što se može videti i u odeljku zatvorenih "Pištaljki", pogotovo u poslednjih nekoliko meseci.

Koristimo priliku da javno pohvalimo njihovo angažovanje i posvećenost rešavanju ovih problema, a ujedno ističemo sve bolju saradnju "Pištaljke" i službi Gradske uprave, na veliko zadovoljstvo svih.

Iz Gradske uprave ističu da je "Pištaljka" duže vreme predmet njihovog interesovanja i da su problemi sugrađana koji su bili u njihovoj nadležnosti rešavani u skladu sa mogućnostima, ali o tome, nažalost, nismo imali povratnu informaciju. U proteklih nekoliko meseci, i ovaj segment je unapređen, te sugrađani redovno dobijaju informaciju o tome kada se neki predmet zatvori, odnosno reši.

Rubrika "Pištaljka" pokrenuta je 2009. godine sa idejom da služi kao servis građana, odnosno kao spona između njih i nadležnih službi, a kroz deceniju postojanja, na sugestije naših sugrađana istakla je brojne komunalne probleme, čime je ova rubrika dobila na značaju i pokazala se vrlo korisnom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci 1 nedelju
Komentara: 23
Pregleda: 6105
Povezana vest
Povezane pištaljke
Povezane teme
dečja igrališta pištaljka sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.