Komentara: 0
Pregleda: 3417

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu „optimist”

06.05.2017. u 17:35h
Izvor: subotica.rs
Na Paliću se, od 5. do 7. maja, održava jedanaesta internacionalna regata u jedrenju za klasu „optimist", u kojoj se takmiče deca do 15 godina.
Otvoreni kup Jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu „optimist”

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu „optimist” (SEEOOC - South East Europe Open Optimist Cup), koji je tokom proteklih deset godina okupio najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: iz Evrope, Azije i Afrike, juče je svečano otvorila zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat.

Međunarodna regata u jedrenju za klasu „optimist” je značajno takmičenje za nas u Subotici, ali i za Republiku Srbiju, rekla je, tom prilikom, Timea Horvat, i dodala da su ove godine na SEEOOC došli takmičari iz Mađarske, Crne Gore, Bugarske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Drago nam je što se iz godine u godinu povećava broj učesnika regate. To je za nas veoma važno, jer i na ovaj način promovišemo sport i zdrav način života, ali i Palić kao jednu od najlepših turističkih destinacija u Srbiji. Palić je danas pun dečjih osmeha, mada je kod takmičara primetna i mala doza nervoze pošto ne znaju kakav će vetar imati i kakve će im to rezultate doneti – naglasila je Timea Horvat.

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope u jedrenju za klasu „optimist”

Foto: FB Seeooc Regatta

Međunarodne jedriličarske organizacije prepoznale su vrednost regate, pa SEEOOC ove godine ima i visokog, počasnog gosta, lejdi Karlu Stenli, potpresednicu IODA za Evropu (Svetske organizacije jedrenja u klasi „optimist”).

SEEOOC regatu organizuju klubovi JK „Palić” i NK „Palilula” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, Jedriličarskog saveza Srbije i podršku grada Subotice i brojnih drugih prijatelja regate.

Na Paliću su, inače, na ovim majskim svečanostima sporta, multikulturalnosti i mladosti u čak 70 trka do sada jedrili takmičari iz 17 zemalja: Albanije, Alžira, Bugarske, Crne Gore, Češke, Jermenije, Japana, Kipra, Kenije, Kirgistana, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3417

Povezana vest

Povezane teme

palić

regata palić

jedrenje

jedriličarska regata

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.