Komentara: 19
Pregleda: 10949

Otvorena letnja sezona na Paliću

28.06.2015. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Nastupom malih mažoretkinja i celodnevnim dečjim i kulturno - zabavnim programom na Velikoj terasi, juče je na Paliću je zvanično počela 170. turistička sezona. Cela sezona proteći će u obeležavanju velikog jubileja, a planirane su brojne kulturne, sportske, zabavne manifestacije.
Otvorena letnja sezona na Paliću

Otvaranju sezone je prisustvovao Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, koji je istakaoda je u Vojvodini povećan broj turista za 21 odsto, a da je Palić kao turistička destinacija veoma doprineo tome..

- I privatno dolazim na Palić uživajući u mestu koje u Vojvodini jedino može da zameni more. Značajno je što ove godine u turističku sezonu ulazimo sa Palićem kao dobitnikom nagrade u oblasti turizma „Zlatna jabuka“. Nagrada svrstava Palić u red najznačajnijih destinacija u svetu. To je izuzetno priznanje koje otvara izuzetne perspektive. Uz ono što pokrajinska Vlada pomaže razvoj Palić i uz planove grada Subotice, ja sam ubeđen u svetlu budućnost Palića i da će doprinos Palića dobrim rezultatima turizmu Vojvodine biti i dalje nemerljiv – rekao je Vasin, dodajući da je u Vojvodini 2014. godine u odnosu na 2013. godinu bilo za 21 odsto više posetilaca, stranih i domaćih turista, i da je turistički promet povećan za 29 odsto i sada prelazi 200 miliona dolara.

Otvorena letnja sezona na Paliću

Turističku otvorio je gradonačelnik Jene Maglai, koji je naglasio da je kvalitet vode u mnogo boljem stanju, prvenstveno zahvaljujući radu prečistača..

- Nedavno smo potpisali memorandum kojim se stvara mogućnost da kod Nemačke razvojne banke konkurišemo za bespovratna sredstva od oko 700 miliona evra, namenjenih unapređenju ekološkog statusa jezera. Uskoro ćemo prezentovati Master plan Palića, dokument koji je, po meni, mnogo kvalitetniji od prethodnog i koji će pružiti dobru  perspektivu. Nadam se da ćemo imati snage da iskoristimo ove mogućnosti – rekao je Maglai.

Otvorena letnja sezona na Paliću

Preduzće „Park Palić“ je dodelilo priznanja za izuzetan doprinos razvoju Palića, a  ovogodišnji dobitnici su Zoološki vrt Palić, Vinarija „Tonković“ i „Summer3p“ festival.  

Izvor: Subotica.com
Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću Otvorena letnja sezona na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 10949

Povezana vest

Povezane teme

palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.