Komentara: 9
Pregleda: 5325
Foto

Otvoren 11. Sajam privrede

01.06.2017. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova danas je svečano otvoren Međunarodni i regionalni „SuSajam 2017“, jedanaesta po redu smotra privrede iz celog regiona, koji će trajati do subote, 3. juna.
Otvoren 11. Sajam privrede

Sajam, koji će biti otvoren do subote, svake godine okupi sve više izlagača i posetilaca. Na više od 50 štandova predstavilo se 174 izlagača iz sedam zemalja, a pored privrednika iz naše zemlje, tu su privrednici iz susedne Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i zemlje partnera - Švedske.

Sajam je otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, ističući značaj ove manifestacije za grad i za ceo region.

Otvoren 11. Sajam privrede

- Ovaj sajam je odraz doslednosti Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i JKP "Subotičke pijace", da naš grad zauzme mesto koje zaslužuje na sajamskoj mapi naše zemlje i regiona. Kao promoter privrednih dešavanja u regionu, Sajam u Subotici je postao mesto susretanja i povezivanja privrednika, manifestacija gde se razmenjuju ideje, iskustva i ostvaruju kvalitetni poslovni kontakti – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban - Njegov strateški značaj ogleda se u promociji privrede regiona, podstiče regionalnu privrednu saradnju i pospešuje našu privredu, posebno u delovima koji imaju svoje ekonomske vrednosti, kao što su proizvodnja hrane, elektrometalski kompleksi i turistička ponuda. Vlada Srbije je prošle godine usvojila Strategiju za razvoj turizma 2016 - 2025. i u njoj, na trećem mestu, među turističkim destinacijama, nalaze se Subotica, Palić i Potisje. Pored intenzivnog rada na privlačenju novih investicija, otvaranju novih i čuvanju postojećih radnih mesta, podrške mladim i srednjim preduzećima, jedan od prioriteta grada je razvoj i infrastrukturno opremanje Palića kao prepoznatljive turističke destinacije, za šta je ove godine namenjeno najmanje 120 miliona dinara.

Prema rečima Ivana Đokovića, potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu, rad Subotice i Regionalne privredne komore je zapažen, ne samo na teritoriji pokrajine nego i cele republike, a Slobodna zona, međunarodna razmena i njena statistika govore u prilog tome da je Subotica ključna lokomotiva Vojvodine.

Otvoren 11. Sajam privrede

Subotica sa Palićem i Potisjem je prepoznata u Strategiji za razvoj turizma, kao ključna destinacija. Palić kao banja, kao konferencijska destinacija, mesto za gastronomski, vinski i aktivni turizam, prepoznat je i od strane Pokrajinske vlade, te u narednom periodu naš sekretarijat planira da zajedno sa ostalim institucionalnim polugama razvija turizam na području Subotice – najavio je Đoković - Dalji razvoj u tom pogledu dovešće da Subotica bude prepoznata kao međunarodna turistička destinacija, naročito posle aktivacije projekta vezanog za Palić.

U ime organizatora, prisutne je pozdravio Slobodan Vojinović, predsednik RPK-a, naglasivši da su prošle godine, privrednici ovog regiona ostvarili promet od dve milijarde dolara sa inostranstvom i godinu završili sa suficitom od 30 odsto.

Otvoren 11. Sajam privrede

- Danas je ovde prisutno deset odsto zemalja sa kojima ovaj region radi. Bez dobre ekonomije ne postoji ništa dobro ni u jednoj zemlji, ne može biti dobre nadgradnje, ne može biti dobro sportu i drugim oblastima. Srbija ne može da ostane bez svoje privrede i stoga je dobrodošao svaki investitor koji će u ovoj zemlji raditi po našim propisima, koji su usaglašeni sa EU – poručio je Vojinović - Naša konkurentnost je stavljena na tacnu svima i nosimo se ravnopravno na svetskom tržištu, iako nemamo uslove kao razvijene zemlje.

"SuSajam 2017" organizuju JKP „Subotičke pijace“ i Regionalna privredna komora Subotica, a ovogodišnji partner je i švedski grad Sandviken.

Otvoren 11. Sajam privrede

Izvor: Subotica.com
Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017" Međunarodni sajam "SuSajam 2017"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5325

Povezane vesti

Povezane teme

sajam privrede

jkp subotičke pijace

bogdan laban

regionalna privredna komora

susajam

ivan đoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.