Komentara: 19
Pregleda: 4125
Foto

Ambasador Švedske u poseti Subotici

01.06.2017. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, Jan Lundin, posetio je danas Suboticu, uoči 11. Sajma privrede, koji se održava u našem gradu. Za njega, kao i delegaciju opštine Sandviken iz Švedske, organizovan je formalni prijem u Zelenoj sali Gradske kuće.
Ambasador Švedske u poseti Subotici

U Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Bogdan Laban i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, razgovarali su sa ambasadorom Janom Lundinom i delegacijom opštine Sandviken iz Švedske. Tema razgovora je bila, kako kaže Vučković, buduća saradnja na zajedničkim projektima.

- Teme o kojima ćemo dalje raspravljati su trenutno aktuelne, a to je energetska efikasnost, inovacije u ekologiji i obnovljivim izvorima energije. Pokušaćemo da nađemo partnera iz lokalne samouprave u Subotici, da bismo ga povezali sa partnerom iz lokalne samouprave Sandvikena, kako bismo ostvarili direktnu poslovnu komunikaciju i kroz nove projekate podržali na tržištu - rekao je Vučković.

Ambasador Švedske u poseti Subotici

Janu Lundinu, koji je godinu dana ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, ovo je prva zvanična poseta našem gradu.

- Ovde sam da bih saznao više o tome kako je Subotica uspela da razvije uspešnu saradnju sa jednim od Švedskih gradova. To je pravi primer diplomatije na opštinskom nivou, koji razvija zdrav odnos. Takođe, posetiću Sajam privrede i biće veoma interesantno videti šta nudi vaš grad, što se tiče lokalnih proizvođača, i kakvi su ovde uslovi za dalje investicije i saradnju - rekao je Lundin.

Ispred delegacije Sandvikena, Andreas Landel, načelnik Kancelarije za evropske poslove, izrazio je zadovoljstvo što od 2009. godine opština iz Švedske ima uspešnu saradnju sa Suboticom.

Ambasador Švedske u poseti Subotici

- Konstantno učimo jedni od drugih, ali smo usmereni na poboljšanje odnosa između privrednika, pre svega, na polju održivog razvoja. Veoma bitan korak u tome predstavlja nam učešće na današnjem Sajmu, kako bismo dali mogućnost našim privrednicima da upoznaju vaše, i istražuju mogućnosti za realizaciju novih projekata - rekao je Landel.

Ove godine Švedska obeležava 100 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom, i povodom toga, kako kaže ambasador Lundin, planira se nekoliko događaja i projekata, među kojima je i dolazak kompanije Ikea u avgustu.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4125

Povezana vest

Povezane teme

sajam privrede

dragi vučković

ambasador švedske

sandviken

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.