• Pregleda: 3821

"SuSajam 2017" u znaku turizma

Jedanaesti po redu Međunarodni sajam „SuSajam 2017“, u organizaciji JKP „Subotičke pijace“ i Regionalne privredne komore, biće održan od 1. do 3. juna u Hali sportova. Ove godine, grad partner biće Sandviken iz Švedske.
"SuSajam 2017" u znaku turizma

„SuSajam 2017“, na kojem će biti predstavljen proizvodni i uslužni potencijal Subotice, okupiće prema rečima organizatora veliki broj privrednika iz naše zemlje i regiona. Za razliku od prošlogodišnjeg Sajma koji je bio posvećen proizvodnji i preradi hrane, ovogodišnja smotra privrede biće u znaku turizma.

- Subotica će biti mesto susreta privrednika iz Srbije i zemalja regiona, mesto poslovnih kontakata, razmene ideja, iskustava i dobre volje. Vodeća tema ovogodišnjeg Sajma, uz sve ostale privredne grane, biće turizam. Turizam u smislu predstavljanja svih turističkih potencijala Subotice i naravno Palića kao našeg dragulja ravnice - kaže Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Organizatori ističu da je do sada popunjeno 70 odsto kapaciteta, te da zainteresovani privrednici učešće mogu prijaviti do 24. maja.

- Potencijalni izgalači koji se prijave do  kraja nedelje, tačnije do 12. maja, to mogu učiniti po nižoj ceni. Što se tiče redovnog cenovnika, on je ostao nepromenjen godinama, samo mu je dodata ta novina koja se tiče popusta za ranije prijave - kaže Ilinka Vukoja, direktorka JKP „Subotičke pijace“

Pored sajamskih aktivnosti, u okviru „SuSajma“ će uz podršku Regionalne privredne komore, Turističke organizacije Grada Subotica i Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ biti organizovana i stručna predavanja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Ivana Pavlovic Odgovori
Čekaj, u kojoj je sada partiji Član veća, svake sezone nova, već sam se izgubila.
boljo
Mislis da on zna???
dada Odgovori
Kojeg turizma? Prosecan broj nocenja je bio koliko prosle godine 1.2?
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Na mene, a verujem i na druge, pominjanje turizma u lokalu deluje pogubnije nego li kriptonit na Supermena. A deo navoda na Facebook stranici JP "Park Palić", da je ovo preduzeće "osnovano sa opredeljenjem da Palić postane evropska turistička destinacija visoke kategorije" kao svojevrsna overa iliti ubijanje u pojam.

Jer, i pored nesumnjivih kapaciteta, osim ića, pića i prenoćišta, već godinama ne nudi i druge sadržaje. Zato su i nedavni osmesi direktora JP-a i Turisticke organizacije Subotice, uokvireni foto-ramom u promociji "555", pre oficijelne prirode nego odraz realnog stanja. Inače, da su gvirnuli kroz ram krivog tornja u piz'i,,,ups, na molu koliko sutra totalno patosiranog, bio bi sve samo ne happy. Razlog, izgled obližnjeg "dekora", sa sve Vikend naseljem zvanim Zona sumraka i sportskim terenima, dušu dalih za ine sportske igre a time i maksimalno iskorišćenje resursa, daleko je od poželjnog.

Umesto vrhunskih turističkih, i dalje tek višegodišnji - STAND BAY aranžman?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.