Komentara: 17
Pregleda: 6775

Ostavka starog i promocija novog trenera FK "Spartak Zlatibor voda"

10.09.2012. u 12:12h
Petar Kurčubić je novi trener FK "Spartak Zlatibor voda" i danas u 10 časova će biti zvanično promovisan, a zatim pola časa kasnije i održati svoj prvi trening sa prvim timom.
Ostavka starog i promocija novog trenera FK "Spartak Zlatibor voda"

Septembar je počelo turbulentno za fudbalski klub "Spartak Zlatibor voda" kada je posle napornih letnjih priprema za novu sezonu, a zatim i 4 uzastopna po mnogima neočekivana poraza iz kluba je sporazumno otišao prvi trener Zoran Milinković a na upravi je bilo da brzo reaguje i pokuša da se sa  novim trenerom promeni aktuelno bodovno stanje koje FK Spartak ima u ovoj sezoni.

Novi trener Zoran Marić nasledio je svog prethodnika i pauza od dve nedelje zbog obaveza seniorskih i omladinskih reprezentacija je izgledala kao dobrodošla za novog šefa struke da se bolje upozna sa timom i uslovima u klubu. Zoran Marić je zvanično promovisan 5. septembra a već 8. u poslepodnevnim časovima smo dobili nezvaničnu informaciju da je isti odlučio da napusti klub. Ta informacija potvrđena sutradan.

Zoran Marić je za Večernje Novosti izjavio:

- Dobro ste čuli, nisam više u Spartaku! Posle nekoliko treninga i jedne utakmice, procenio sam da nemam načina na koji bih mogao pomoći klubu. To sam uočio već posle prvog treninga, ali sam se nadao da je pomak ipak moguć. Želeo bih ovim putem da kažem kako mi je jako žao. Izvinjavam se upravi, igračima i pogotovu navijačima, ali smatram da je sa moje strane ovako mnogo poštenije nego da sam ostao u Spartaku.

Saopštenje FK "Spartak Zlatibor voda"povodom iznenadne ostavke Zorana Marića:

„Svi u klubu smo zatečeni i iznenađeni ovim nesvakidašnjim potezom, odnosno, ostavkom šefa stručnog štaba nakon samo tri dana boravka u klubu. Nikome u klubu nije jasno šta se desilo i koji su stvarni motivi za donošenje ovakve odluke. Da li su oni strogo poslovne prirode ili su se ipak umešali i privatni razlozi. Razlozi koje navodi, sada već bivši trener, su da je stanje u klubu loše i da nema poverenja u igrački kadar.

Stanje u klubu je stabilno i uprava kluba čini sve da ispunjava svoje obaveze prema igračima. Određena kašnjenja postoje, ali uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i krizu, kašnjenja nisu alarmantna. FK „Spartak Zlatibor voda“ je stabilan klub i želimo da kažemo raznim dušebrižnicima da odustajanja nema i da ćemo se boriti za postizanje što boljih rezultata. Što se tiče nepoverenja u igrački kadar, Zoran Marić, verovatno nije gledao tabelu od prošle sezone na kojoj stoji da je naš klub bio sedmi, a sa identičnim igračkim sastavom koji je u letnjem prelaznom roku pojačan sa Borkom Veselinovićem, Goranom Adamovićem, Slobodanom Novakovićem, Nikolom Poparom i Milenović Novicom. Uprava kluba veruje u igrački kadar sa kojim raspolažemo i stojimo potpuno iza svojih igrača. Znamo i verujemo da će se postizati bolji rezultati. Duboko smo uvereni da trener nije uspeo da popamti imena svim fudbalerima za ova tri dana, a ne da se uveri u njihove igračke kvalitete, kao i u njihov potencijal.

Ukoliko je uspeo da proceni igrače za samo tri dana onda je on trener za ozbiljne evropske klubove, a do sada u njegovoj trenerskoj karijeri nije bilo takvih klubova. Gospodin Marić je imao šansu da se dokaže u srpskom fudbalu, ali je ostao nedorečen. Mi smo verovali da ćemo da ispunimo zajedničke ciljeve i da ćemo jedni drugima pomoći u ostvarivanju ciljeva. Nažalost, pogrešili smo.

Ako se posle ovog saopštenja gospodin Marić oseti uvređenim mi stojimo na raspolaganju da nam objasni da li je ljudski i moralno da se povuče ovakav potez i da li se ovako nešto ikada desilo i da li smo mi učinili nešto negativno pa da povuče ovakav potez koji je uvreda za naš klub. Smatramo da trener treba da bude pedagog i vaspitač koji će ličnim primerom i ponašanjem da postavlja standarde.

Ovo što je sada pokazao, svakako, ne spada u okvire ponašanja koje želimo da vidimo u našem klubu i težićemo da ovu epizodu što pre zaboravimo. FK „Spartak Zlatibor voda“ će i bez njega ostati institucija i očuvaće svoje mesto u srpskom fudbalu. Uprava kluba će vrlo brzo postaviti novog šefa stručnog štaba koji će preuzeti dalju brigu o ekipi, a o čemu ćemo informisati javnost.“

Promocija novog trenera FK "Spartak Zlatibor voda"

Novi trener koji će biti danas promovisan u prostorijama kluba je Petar Kurčubić, koji će danas i održati svoj prvi trening sa ekipom. Petar Kurčubić je do sada trenirao Mladost iz Apatina, Banat iz Zrenjanina, Novi Sad, Radnički Jugopetrol, a trenirao je i dva prvoligaša u Azerbejdžanu, Vojvodinu, makedonsku Pobedu i slovačku Nitru. Poslednji profesionalni angažman mu je bio Hajduk iz Kule.

Više detalja posle konferencije za štampu.

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6775

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

spartak zlatibor voda

trener spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.