Komentara: 8
Pregleda: 8468
Foto

FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

25.06.2014. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za novinare Fudbalskog kluba "Spartak" pred prozivku igrača predstavljen je novi-stari trener Petar Kurćubić, kao i spisak igrača koji će biti uključeni u pripremama na novu sezonu. Pripreme će održavati u Subotici i na Zlatiboru, a ekipa će se formirati tokom priprema. Objekat na kojem će FK "Spartak" dočekivati svoje protivnike biće poznat naknadno.
FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

Kako tvrdi Goran Drača, potpredsednik kluba sa sadašnjim trenerom letos je napravljen sporazumni raskid i saradnja je završena u prijateljskim odnosima, a nedavnim odlaskom Kanatlarovskog sa klupe subotičkog superligaša stvorilo se upražnjeno mesto šefa struke i kako kaže Drača ne postoji nijedan razlog da se saradnja ne nastavi, pogotovo uzimajući u obzir da Kurćubić jako dobro poznaje ekipu, a i rado se sećaju prošlosezonskih 11 vezanih mečeva bez poraza.

- "Smatram da je Petar Kurčubić trenutno najbolje rešenje za nas i s obzirom da ove sezone planiramo da se pretežno oslonimo na naše snage i igrački potencijal da je on pravi izbor. Siguran sam da će Spartak sa Kurćubićem na čelu postizati zapažene rezultate, a u isto vreme sprovesti podmlađivanje ekipe." - izjavio je Drača

Kad je teško - Peca!

Petar Kurćubić, od milošta Peca, novi je trener Spartaka. Kurćubić je prvi put seo na čelo struke 10. septembra 2012. godine i vodio ekipu sve do 1. oktobra 2013. godine kada je klub preuzeo Dragi Kanatlarovski.

FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

Odsustvo iz Spartaka, ali i aktivnog trenerskog angažmana, za Kurčubića trajalo je nešto manje od 9 meseci što je isti iskoristio da usavrši teoretsko znanje, održi predavanja i dođe do nekih trenerskih licenci, ali kako kaže svo vreme je jednim okom pratio dešavanja u subotičkom superligašu i dobro je upoznat sa igračkim kadrom, ali i problemima koji muče ovaj klub.

"Drago mi je da se vidimo ponovo na starom mestu. Zajedničkom odlukom zbog dobrobiti Spartaka prepustili smo vođenje tima drugom stručnjaku, a sada su se stvorili uslovi da se ponovo vratim u Suboticu i posle određenog teorijskog usavršavanja ponovo posvetim radu sa igračima i da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Očekujem da će Spartak ostati stabilan superligaš, ali i da ćemo afirmisati neke mlade igrače koji će biti budućnost ovog kluba" - izjavio je Kurćubić

FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

Komentarišući razloge rastanka sa prethodnim šefom struke Goran Drača je istakao da je i sa Kanatlarovskim postignut dogovor da se saradnja ne produži, a razlozi su isključivo rezultati u drugom delu sezone koji su bili daleko ispod očekivanja. Ugovor o saradnji sa Kurćubićem je zasnovan na neodređeno i zavisiće od rezultata.

Dugoročni plan Spartaka je oslanjanje na sopstvene snage i građenje tima za veće domete u nacionalnom šampionatu, što u nekom momentu znači i izlazak u Evropu.

Sportski direktor ostaje i dalje Damir Džimović.

Odlasci i dolasci

Što se tiče igrača koji su se odazvali na pripreme i na koje FK "Spartak" računa u nastavku sezone su: Janošević Budimir, Farkaš Daniel, Radović Ilija, Cicmil Stefan, Antonić Goran, Milošević Stefan, Mezei Nebojša, Mrkela Andrej, Jondić Marko, Kovačević Vladimir, Torbica Vladimir, Ilić Stefan, Milić Nemanja, Vojvodić Milan, Džugurdić Miloš, Tanasin Aleksandar (FK "Proleter")

Igrači koji su na spisku i nalaze se na probi su: Ićitović Nikola (FK "Palić), Bjedov Bojan (FK "Palić), Štrbac Dušan (FK "Palić), Jočić Branimir (FK "Palić), Ljubenović Miljan (FK "Palić), Maksimović Nikola (FK "Palić), Janković Dragan (FK "Palić), Ivanović Đorđe (FK "Palić), Banjac Nikola (omladinac), Jakovljević Zvonko (omladinac), Raičević Dejan (Sloga Erdevik), Radić Miladin (Proleter Teslić), Ilić Nemanja (ČSK), Petrović Kristijan (Grashopers) i Turčević Ilija (Grbalj)

Takođe na čekanju su još četiri igrača: Zlatković Danijel (omladinac), Matić Аleksa (omladinac), Pavić Pavle (FK "Palić), Stevanović Mlađan (FK "Palić)

Od igrača na koje Spartak za sada ne računa su:

  •     Darko Lazić - Crvena zvezda (istekao Ugovor o pozajmljivanju)
  •     Marko Trkulja - Crvena zvezda (istekao Ugovor o pozajmljivanju)
  •     Janko Tumbasević - Vojvodina (istekao Ugovor o pozajmljivanju)
  •     Branimir Aleksić (istekao ugovor)
  •     Aleksandar Nosković (istekao ugovor)
  •     Slobodan Novaković (istekao ugovor)
  •     Veseljko Trivunović (sporazumni raskid)
  •     Stefan Petrović (sporazumni raskid)

Dino Šarac je nezvanično podneo zahtev za arbitražu, ali klub još nije dobio nikakav dokument o tome, takođe vode se pregovori oko njegovog daljeg angažovanja.

FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

Kurčubić: Tim će se tek formirati tokom priprema

Kurćubić je rekao da će tokom priprema i formiranja tima ukazivati rukovodstvu kluba na potrebu pojačavanja na nekim pozicijama i tada će se timu eventualno priključiti još neki igrač. Prelazni rok traje praktično do početka prvenstva, a klub iz Subotice će angažovati igrače u skladu sa potrebama, ali i mogućnostima.

Definisan plan priprema - dve nedelje u Subotici, dve na Zlatiboru

Plan rada je okvirno definisan. Posle današnje prozivke igrača uslediće fizičko testiranje, zatim dvonedeljne pripreme u Subotici (treninzi dva puta dnevno) kad je planirano odigravanje dve pripremne utakmice. Posle Subotice 14. jula sledi put za Zlatibor na dvonedeljne pripreme na kojima će se odigrati minimalno 4 kontrolne utakmice, a zatim 28. jula povratak u Suboticu i finalne pripreme za sezonu 2014/15.

FK "Spartak" predstavio novog trenera i plan priprema za novu sezonu

Stadion pod velikim znakom pitanja

Svoje takmičarske utakmice FK "Spartak" će igrati na objektu koji bude zadovoljio minimalne uslove koje propisuje FSS, izričit je bio Drača, dodajući da postoje određena uveravanja da će se infrastruktura na stadionu koliko toliko regulisati, a tu se pre svega misli na reflektore, te da Spartak neće morati da igra svoje utakmice u drugom gradu - Novom Sadu ili Staroj Pazovi.

Drača je izrazio sumnju da reflektori mogu da budu postavljeni u zadatom roku (do početka prvenstva), ali da će odluku o igranju svojih "domaćih" mečeva doneti pred sam početak šampionata.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak" Predstavljanje novog trenera i plana priprema FK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8468

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

goran drača

gradski stadion

petar kurćubić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.