Komentara: 12
Pregleda: 9828

Smena na klupi FK "Spartak", novi trener Dragan Kanatlarovski

02.10.2013. u 01:20h
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo kasno večeras desile su se promene u stručnom štabu u subotičkom superligašu pošto je došlo do sporazumnog raskida sa dosadašnjim trenerom Petrom Kurćubićem, a njega je nasledio Dragan Kanatlarovski, makedonski stručnjak koji je poslednji put bio na kormilu bugarske ekipe "Lokomotiva" iz Plovdiva. Pomoć u vođenju ekipe imaće u vidu Vidaka Bratića, najjače igračke karike u prethodnoj sezoni.
Smena na klupi FK "Spartak", novi trener Dragan Kanatlarovski

Dragan Kanatlarovski rođen je 1960., nekadašnji je igrač Pelistera iz Bitolja, skopskog Vardara, beogradske Crvene zvezde, španske ekipe Deportivo La Korunje, turske Karsijake i prilepske Pobede. U doba aktivne igračke karijere odigrao je 17 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije od kojih je 3 za A tim i 12 u dresu najboljih sa državnim grbom Makedonije.

Po okončanju igračke karijere nastavio je sa trenerskom koju je započeo u Pobedi iz Prilepa, zatim Belasici, Vardaru (2005), Radničkom iz Niša (2009) i Lokomotivi iz Plovdiva (2010/2011). Klubskom iskustvu dodao je i iskustvo kao selektora A nacionalne reprezentacije Makedonije (2000. i 2001. godina), kao i drugom mandatu od 2003. do 2005. godine. Kao šef stručnog štaba sa Vardarom je osvojio dva puta Kup Makedonije.

Smena na klupi FK "Spartak", novi trener Dragan Kanatlarovski

Kanatlarovski, Savičević i Pančev

Kao igrač igrao je sa Piksijem, Savičevićem, Pančevim, Belodedićem, Prosinečkim... a treneri sa kojima je sarađivao su bili Džajić, Miljanić, Osim, Lj. Petrović,…

Poseduje UEFA “PRO” licencu za profesionalne trenere koju je polagao i stekao u Bugarskoj.

Pred početak fudbalske sezone Kanatlarovski je imao ponudu da vodi Radnički iz Niša, ali saradnja nije uspostavljena. U nekim kombinacijama spominjan je kao i kandidat za trenera beogradske Crvene zvezde, što mu je kako i sam kaže velika želja koju jednom želi da ostvari.

Smena na klupi FK "Spartak", novi trener Dragan Kanatlarovski

Kanatlarovski i Sven-Goran Eriksson

Novi član stručnog štaba, ovaj put u ulozi pomoćnog trenera će biti poznato ime srpskog i subotičkog fudbala Vidak Bratić, dojučerašnji standarni prvotimac i stub odbrane subotičkog Spartaka.

Smena na klupi FK "Spartak", novi trener Dragan Kanatlarovski

Loš start sezone koban i za Kurćubića

Razlog za promenu u vrhu struke je isključivo nekoliko loših utakmica Spartaka koje su se desile na samom startu sezone, a kulminacija je bila poslednji iznenađujuće visok poraz (5:0) na gostovanju protiv Crvene zvezde, koja se i sama nalazi u izvesnoj krizi. Kurćubić je vodio prvi tim Spartaka od septembra prošle godine kada je praktično preuzeo ekipu od Zorana Milinkovića koji je takođe imao loš start sezone.

Spartak se na tabeli Jelen Super lige trenutno nalazi na 12. mestu sa samo 7 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih kola.

Predstavljanje novog stručnog štaba predviđeno je za sutra (sreda) u gradskom medija centru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 9828

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

petar kurćubić

dragi kantlarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.