Komentara: 18
Pregleda: 8225

Oružane pljačke na Radijalcu sve češće

31.01.2013. u 11:50h
Izvor: Blic
U poslednjih mesec dana sve prodavnice i trafike u naselju Radijalac, u Subotici, između šetališta u Aleji maršala Tita i Zelene pijace, opljačkane su bar po jednom, a prodavnica mešovite robe „B market“ čak četiri puta.
Oružane pljačke na Radijalcu sve češće

Sve pljačke su se dešavale usred dana, kada su u radnjama najčešće žene, a jedna od radnica u „B marketu“ je nakon doživljenog stresa imala ozbiljne zdravstvene probleme.

- Koleginica se na radnom mestu zatekla dva puta u sedam dana kada su pljačkaši upali nakon čega je zbog stresa uzela sedmodnevno bolovanje. Čim se vratila na posao, lopovi su ponovo upali i na kraju je dala otkaz. Za kratko vreme nož joj je tri puta stavljan pod grlo i to je ogromna trauma. Jednom nas je čak maskirani lopov maltretirao i pretio nam jer nismo imali cigarete da mu damo, a mi ih čak i ne prodajemo. Iako je pljačkaš uvek maskiran, sigurne smo da je reč o istoj osobi - ističu radnice u „B marketu“ u naselju Radijalac.

Pre nepune dve nedelje, jedan od naših posetilaca je postavio pištaljku na temu "Nastavljaju se oružane pljačke radnji" (pročitana preko 4.000 puta i sadrži dvadesetak komentara), a nekoliko dana kasnije oglasila se i Policijska uprava Subotica sa saopštenjem da su priveli jedno lice koje terete za neke od ovih razbojništava, a verujemo da su i komentari na ovoj pištaljci pomogli istražnim organima da identifikuju neke od počinilaca.

Vlasnici radnji u ovom delu Subotice ističu da krađe robe skoro da i nema, pa im uglavnom otimaju dnevni pazar. Međutim, Desanka Mutapdžija, vlasnica prodavnice „Slavonka“, ističe da je njoj nedavno i roba odneta.

- Zaista smo mnogo novca uložili u obezbeđenje prodavnice, baš zbog silnih krađa, ali opet nismo zaštićeni. U toku noći su nam prvo odvalili rešetke sa prozorčića, potom su ga razbili i unutra najverovatnije ubacili neko dete da pokupi robu jer odrasli čovek ne bi mogao da se provuče. Potrebni su nam meseci da bismo se oporavili od ovakvih krađa, a pošto su sada razbojništva sve učestalija, ne znam ima li smisla više baviti se ovim poslom - kaže ova Subotičanka.

Strepe i na Prozivci - Skoro identičan problem imaju vlasnici radnji koji žive oko pijace u naselju Prozivka. Tokom poslednjih sedam dana pljačkaš kojeg opisuju kao visokog, maskiranog mladića, u crvenoj trenerci i na crvenom bicikli, opljačkao je nekoliko prodavnica. - Mladić koji odgovara tom opisu juče je utrčao u pasaž u kome imam radnju i krio se neko vreme nakon čega je otišao. Kasnije sam čula da je opljačkao još jednu prodavnicu i da se tu krio od policije. Sada smo i mi uplašeni - kaže K. B. iz Subotice.

Na udaru razbojnika su i prolaznici. Šezdesetpetogodišnja S. B. je u dva navrata napadnuta i opljačkana. - Usred dana jedan protrči i obori me, a drugi mi otme torbu. Zato više i ne nosim torbu na pijacu, već oblačim jakne sa unutrašnjim džepovima i nosim tačno onoliko novca koliko mi treba - priča ova penzionerka.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 8225

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.