Komentara: 16
Pregleda: 6032

Omladinski centar na autobuskoj stanici

07.03.2016. u 01:22h
Izvor: Agencija "Beta"
Odlukom Gradskog veća, Omladinski centar u Subotici smešten je u prostor na glavnoj autobuskoj stanici, iako je ranije bilo najavljeno da će omladinci moći da se usele u Dom vojske u samom centru grada.
Omladinski centar na autobuskoj stanici

Dom vojske je prostor koji je Grad nedavno otkupio od države, ali je predlog da se omladina u njega useli odbačen na sednici, jer su odbornici Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i Srpske napredne stranke (SNS) glasali protiv. Za ove odbornike sporan je bio finansijski izveštaj Kancelarije za mlade koja će voditi klub, a upućene su i kritike da njegovi radnici nisu dostavili opravdanje za utrošena sredstva.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je za agenciju Beta da je odluka da Centar bude izmešten u drugi, manje adekvatan prostor, "nekorektna i bolesna i da svako može u Gradskoj kući da vidi koliko je Kancelarija potrošila sredstava".

"Ni gradski ombudsman uz izveštaj ne prilaže finansijski izveštaj", objasnio je Maglai i dodao da je, prema njegovom mišljenju, u pitanju politička borba i neka vrsta animoziteta medju strankama koje su trenutno na vlasti u ovom gradu.

Problem među nosiocima vladajuće većine u Subotici pojavio se nedavno, kada su pijedini članovi SVM-a osnovali civilnu organizaciju Madjarski pokret (MP), koji je prošle nedelje doneo odluku o izlasku na izbore. SVM je zbog toga na nedavno održanoj sednici Predsedništva stranke u Feketiću izbacio 82 člana koji su istovremeno i članovi MP-a, medju njima i gradonačenika Subotice.

Omladinski centar na autobuskoj stanici

Omladinski centar na autobuskoj stanici

Koordinatorka gradske Kancelarije za mlade Dejana Baltes izjavila je da je Kancelarija "kolateralna šteta sukoba koji postoje unutar koalicije" i da su time političari pokazali svoj odnos prema mladima.

Ona je kazala da se finansijski izveštaj Kancelarije nalazi u sekretarijatu Gradske kuće, te da oni kao Kancelarija za mlade ne prave posebni izveštaj, jer funkcionišu u sklopu Gradske uprave.

"Naš budžet je transparentan i nalazi se na sajtu Grada, a na sednici Gradskog veća niko nije zatražio da taj izveštaj bude dopunjen. Mi bismo na takve zahteve reagovali bez problema", rekla je Baltesova i dodala da ovakva odluka samo pokazuje da političari u Subotici ne uvažavaju potrebe i aktivnosti mladih.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 6032

Povezane vesti

Povezane teme

kancelarija za mlade

dom vojske

dejana baltes

gradski omladinski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.