Komentara: 16
Pregleda: 5179

Omladinski centar na autobuskoj stanici

07.03.2016. u 00:00h
Izvor: Agencija "Beta"
Odlukom Gradskog veća, Omladinski centar u Subotici smešten je u prostor na glavnoj autobuskoj stanici, iako je ranije bilo najavljeno da će omladinci moći da se usele u Dom vojske u samom centru grada.
Omladinski centar na autobuskoj stanici

Dom vojske je prostor koji je Grad nedavno otkupio od države, ali je predlog da se omladina u njega useli odbačen na sednici, jer su odbornici Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i Srpske napredne stranke (SNS) glasali protiv. Za ove odbornike sporan je bio finansijski izveštaj Kancelarije za mlade koja će voditi klub, a upućene su i kritike da njegovi radnici nisu dostavili opravdanje za utrošena sredstva.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je za agenciju Beta da je odluka da Centar bude izmešten u drugi, manje adekvatan prostor, "nekorektna i bolesna i da svako može u Gradskoj kući da vidi koliko je Kancelarija potrošila sredstava".

"Ni gradski ombudsman uz izveštaj ne prilaže finansijski izveštaj", objasnio je Maglai i dodao da je, prema njegovom mišljenju, u pitanju politička borba i neka vrsta animoziteta medju strankama koje su trenutno na vlasti u ovom gradu.

Problem među nosiocima vladajuće većine u Subotici pojavio se nedavno, kada su pijedini članovi SVM-a osnovali civilnu organizaciju Madjarski pokret (MP), koji je prošle nedelje doneo odluku o izlasku na izbore. SVM je zbog toga na nedavno održanoj sednici Predsedništva stranke u Feketiću izbacio 82 člana koji su istovremeno i članovi MP-a, medju njima i gradonačenika Subotice.

Koordinatorka gradske Kancelarije za mlade Dejana Baltes izjavila je da je Kancelarija "kolateralna šteta sukoba koji postoje unutar koalicije" i da su time političari pokazali svoj odnos prema mladima.

Ona je kazala da se finansijski izveštaj Kancelarije nalazi u sekretarijatu Gradske kuće, te da oni kao Kancelarija za mlade ne prave posebni izveštaj, jer funkcionišu u sklopu Gradske uprave.

"Naš budžet je transparentan i nalazi se na sajtu Grada, a na sednici Gradskog veća niko nije zatražio da taj izveštaj bude dopunjen. Mi bismo na takve zahteve reagovali bez problema", rekla je Baltesova i dodala da ovakva odluka samo pokazuje da političari u Subotici ne uvažavaju potrebe i aktivnosti mladih.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 5179
Povezane vesti
Povezane teme
kancelarija za mlade dom vojske dejana baltes gradski omladinski centar
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.