• Pregleda: 7001

U toku sređivanje fasade Doma vojske

Služba za održavanje objekata u javnoj svojini Grada Subotice pristupila je radovima na tekućem održavanju fasade Doma vojske, koji će obuhvatiti saniranje oštećenja na fasadi prizemnog dela objekta do prve etaže celom dužinom Korzoa i deo fasade iz sporedne ulice Vuka Karadžića.
U toku sređivanje fasade Doma vojske

U vreme održavanja Subotičkog polumaratona, u prizemlju Doma vojske smešten je info-centar, a kako bi se spoljašnjost objekta dovela u pristojno stanje, početkom ove nedelje započeti su radovi na njegovom tekućem održavanju. U Sekretarijatatu za imovinsko-pravne poslove kažu da se radovi sprovode po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica.

- Radovi obuhvataju pripremne radove čišćenja i uklanjanja oštećenih delova fasade, postavljanje izolacione podloge i bojenje fasade osnovnom bojom. Zatim, bojenje fasade farbom otpornom na abraziju i klimatske promene. Bojenje fasade će se izvršiti u dva premaza sa tonom boje po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica - kažu na naš sajt iz nadležnog Sekretarijata i dodaju da će se na fasadu naneti i antigrafitni premaz. - Važno je da istaknemo da antigrafitni premaz ne može sprečiti nanošenje grafita, ali omogućava jednostavniji način njegovog uklanjanja.

Grad Subotica je u novembru 2015. godine otkupio Dom vojske od Republičke direkcije za imovinu za 3,1 milion evra, koji će otplatiti u narednih pet godina. Za objekat površine od oko pet hiljada kvadratnih metara bilo je više planova, između ostalog, da u njemu bude smešten Omladinski centar, da se u njega presele ansambli Narodnog pozorišta, a da u prizemlju budu kafić i kuglana, na prvom spratu teretana, na trećem hostel, a u potkrovlju ambijentalni kafe. Međutim, od tada pa do danas, ništa od toga nije realizovano, a zgrada koja je nekada krasila centar grada, danas se nalazi u zapuštenom stanju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
Lozika Odgovori
Ajde hvala Bogu da i od tog rugla nešto naprave. Uvek se ražalostim kad tuda prođem i vidim u šta se ta zgrada pretvorila. A ne tako davno, svašta mi se tamo lepog izdogađalo, a verujem i mojim vršnjacima
AlwaysUltra Odgovori
Pretpostavljam da ce to biti ona žuta boja , koja će se trošiti sve dok ne nestanu zalihe iste. Ako grešim - biće mi drago.
Id Odgovori
Nadajmo se da nece koristiti istu tu drecavu zelenu boju koja je ruglo centra grada, nego svetliju kao u gornjim delovima.
Nina Odgovori
Konačno pomak - spolja gladac a iznutra jadac! U pitanju su silni kvadrati za koje grad ne zna kako da ih iskoristi a da ih neko iz lokalne vlasti ,,slučajno" ne prisvoji! Vreme će presuditi izazovima!!
Trovach
Pozoriste sada za neke predstave nema dovoljan kapacitet i moramo karte mnogo ranije kupiti, a ovako veliki prostor zjapi neiskoristen. Znam koliki je potencijal u pitanju jer sam vise puta sa jednim i jedinim OKUD-om nastupao tamo. Prostorije za garderobu su improvizovane, ali ostalo je sasvim OK. Dobro, pozornica nikada nije dovoljno velika, ali je skoro pa dovoljno velika, a jako je tesko navici se na mnogo vecu.
bona fide Odgovori
Super. Bolje bilo šta nego da stoji prazna i oronula.
Torima Odgovori
Krečenje najvećeg gradskog pisoara. Da li je moguće da nema drugu funkciju(osim na dan maratona)?
Aleksandar Odgovori
Super zamišljeno i jedino je pitanje koje vrste materijala, odnosno od kog proizvođača, će se koristiti za ovaj posao. Antigrafitni premaz postoji, kao i poseban šampon koji se koristi za skidanje ako se pojave grafiti. Nisam siguran da će oni koji finansiraju ovaj projekat to platiti. Bilo bi mi drago da nisam u pravu. Videćemo kada bude sve gotovo. U svakom slučaju, podrška za akciju.
rt
Zapuštenost se ne sme dozvoliti , ne samo na ovoj , nego ni na bilo kojoj drugoj fasadi .
Jolža Keramičar Odgovori
Ova tamnozelena boja se uopšte ne uklapa i veoma je ružna. Ko bira boju za fasadu? Mora da je Tibika moler opet birao, bolje da je osto kući spavat...
024 Odgovori
"Međutim, od tada pa do danas, ništa od toga nije realizovano, a zgrada koja je nekada krasila centar grada, danas se nalazi u zapuštenom stanju"... okrenite se okolo od vecih projekata sta jeste realizovano?.. trebamo nekog ko ima zasivene dzepove i bice realizacije.
Tarzan Odgovori
Davno su trebali.
Živeo laban
Ja sam ja Odgovori
Labane hvala ti za tvoju ljubav prema nasem gradu,hvala za sve sto si ucinio i cinis za nas grad.Gradonacelnice nas volimo te i podrzavamo!Samo napred!
Damjan Odgovori
Svaka čast! Nisam ekonomista, ali sam siguran da bi se otvaranje restorana brzo isplatilo. Skoro da nema konkurenciju na tom mestu. Osim ako neko ima interes da se to ne otvori...Pored silnih banaka imali bi i gde da sednemo, popijemo nešto, razgledamo.....a tek turisti, pogled na gradsku kuću....
Zapisničar Odgovori
Ovo je zahvaljujući članu predsjedništva!
Su Odgovori
Kako je lep objekat i na dobrom mestu. Steta da propada neiskoristen. Sta god da se otvori ,osim kockarnice i apoteke ,bice dobro.
jozo bubnjar Odgovori
A ko su izvodjaci radova?
Anka Odgovori
Tarzane i Ja sam ja, nadam se da ste sarkastični
Marija Odgovori
Verovatno je neki tajkun predvidjen za korisnika, Zar Subotica na ako divnoj lokaciji nemoze ILI NE SME da napravi jednu lepu GRADSKU KAFANU, gde bi bilo mesta za sve goste- Tako bi se mogli ugostiti i posebni poslovni gosti.Tako bi gadska kasa mogla da ustedi dosta pata a ne da placa visoku cenu znanim i drugim lokalima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.