Komentara: 19
Pregleda: 9037

U toku sređivanje fasade Doma vojske

15.08.2019. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Služba za održavanje objekata u javnoj svojini Grada Subotice pristupila je radovima na tekućem održavanju fasade Doma vojske, koji će obuhvatiti saniranje oštećenja na fasadi prizemnog dela objekta do prve etaže celom dužinom Korzoa i deo fasade iz sporedne ulice Vuka Karadžića.
U toku sređivanje fasade Doma vojske

U vreme održavanja Subotičkog polumaratona, u prizemlju Doma vojske smešten je info-centar, a kako bi se spoljašnjost objekta dovela u pristojno stanje, početkom ove nedelje započeti su radovi na njegovom tekućem održavanju. U Sekretarijatatu za imovinsko-pravne poslove kažu da se radovi sprovode po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica.

- Radovi obuhvataju pripremne radove čišćenja i uklanjanja oštećenih delova fasade, postavljanje izolacione podloge i bojenje fasade osnovnom bojom. Zatim, bojenje fasade farbom otpornom na abraziju i klimatske promene. Bojenje fasade će se izvršiti u dva premaza sa tonom boje po uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica - kažu na naš sajt iz nadležnog Sekretarijata i dodaju da će se na fasadu naneti i antigrafitni premaz. - Važno je da istaknemo da antigrafitni premaz ne može sprečiti nanošenje grafita, ali omogućava jednostavniji način njegovog uklanjanja.

U toku sređivanje fasade Doma vojske

U toku sređivanje fasade Doma vojske

Grad Subotica je u novembru 2015. godine otkupio Dom vojske od Republičke direkcije za imovinu za 3,1 milion evra, koji će otplatiti u narednih pet godina. Za objekat površine od oko pet hiljada kvadratnih metara bilo je više planova, između ostalog, da u njemu bude smešten Omladinski centar, da se u njega presele ansambli Narodnog pozorišta, a da u prizemlju budu kafić i kuglana, na prvom spratu teretana, na trećem hostel, a u potkrovlju ambijentalni kafe. Međutim, od tada pa do danas, ništa od toga nije realizovano, a zgrada koja je nekada krasila centar grada, danas se nalazi u zapuštenom stanju.

U toku sređivanje fasade Doma vojske

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 9037

Povezane vesti

Povezane teme

dom vojske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.