Komentara: 49
Pregleda: 10889

SNS: Ko se krije iza paravana?

07.03.2016. u 13:52h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica vezano za status Kancelarije za mlade Grada Subotica prenosimo u celosti.
SNS: Ko se krije iza paravana?

Predizborna kampanja tek što je počela a mutne radnje i obmana javnosti  već su u punom jeku. Tako smo svedoci najnovije neistine iznešene u javnosti,  da je Gradsko veće Grada Subotice ovih dana donelo odluku o dodeli prostora Kancelariji za mlade za realizaciju projekta Omladinskog centra na glavnoj autobuskoj stanici, iako takva Odluka od strane Gradskog veća nikada nije donešena! Štaviše, ovakav potez tumači  se kao “nekorektan i bolestan”.

Suština  „problema“ ipak je nešto drugo, i leži u činjenici da se zarad političkih ambicija zloupotrebljava ogroman deo populacije Subotice, i da se oni koji dobro žive od Kancelarije za mlade skrivaju iza mladosti Subotice,  spinovanjem pokušavajući  da na traženje čistih računa upiru prstom u one koji to traže, pod izgovorom  da “ne vole mlade”.

I bez najmanje namere da umanjimo  značaj koji je potrebno dati mladima u kreiranju i ostvarenju projekata iz ove oblasti, mladi u Subotici, koji su u ovoj priči zloupotrebljeni na najgori mogući način, ne treba da slede  primer onih koji su se ISKLjUČIVO zarad ličnih interesa  stavili u funkciju  dušebrižnika  za mlade ovoga grada, što se moglo videti na poslednjem skupštinskom zasedanju, a da se pritom radi o osobama koje nemaju ni legitimitet ni kredibilitet da zastupaju bilo koga,a najmanje  mlade ljude koji su naša budućnost.

Čemu će ih naučiti oni koji se kriju iza interesa omladine, da se  bahatost, licemerje i netransparentnost u poslovanju  može izbrisati gumicom? Da li se očekuje od  ostalih građana Subotice da veruju  u racionalno trošenje budžetskih sredstava  za potpuno nejasne i neprepoznatljive projekte kojima nedostaje ono najvažnije -  odgovornost i dokaz gde su i za šta trošena sredstva? Ko ne želi da građani saznaju  koliko se novca trošilo i u koje svrhe?  Zašto za tri godine koliko postoji Kancelarija za mlade nikada nije podvučena crta koliko je novca potrošeno, a potrošeno je oko 10 miliona dinara. Kome je u interesu da štiti rad ustanove čiji je osnivač Grad, kada  nema jasno definisanu budžetsku politiku? I kome su, a trebalo je Skupštini grada, polagali račune za utrošena sredstva  osim prvom , a njima ravnom, koji je istrošivši sve resurse koji su mu dati naprasno postao nestranačka ličnost, nazivajući svoje saradnike nekorektnimai bolesnima?

Želja da se  ostane na vlasti i to po svaku cenu , krijući se iza mladosti, jača je od težnje da se iznađe zajednički interes koji bi svakom mladom čoveku doneo  lepšu i bolju budućnost.  Mladi to shvataju, kao što odlično prepoznaju  i koga su pogodile poslednje odluke Gradske vlasti.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 49
Pregleda: 10889

Povezane vesti

Povezane teme

srpska napredna stranka

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.