Komentara: 1
Pregleda: 5132
Video
Foto

Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

03.07.2017. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
U subotu na terenima SC "Radnički 1905" u Bajmoku održan je 3. etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" na kojem se takmičilo 15 izvođača, čiji je specijalni gost bio akademik Matija Bećković, a za dobru atmosferu posle takmičarskog dela bio je zadužen Dejan Petrović i njegov Big bend.
Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

Na ovogodišnjem festivalu, pod  sloganom "Kulturom protiv nasilja", po prvi put je nastupilo 15 interpretatora, što je za 5 više nego prethodne dve godine. Odlukom stručnog žirija pobednica je Olivera Vuković, šesnaestogodišnjakinja iz Beograda koja je izvela staru narodnu pesmu "Rado, kćeri Rado". Ona je kao nagradu dobila devetomesečna stipendiju "Societe general" banke u visini od 54.000 dinara.

Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

Drugoplasirana je bila trinaestogodišnja Nataša Zukanović iz Beograda, dok je treći bio jedini dečak u takmičarskom programu, Žarko Pribaković iz Bačke Topole, inače učenik Muzičke škole iz Subotice.

Nagrade su dobili i Milica Nikolić (14 godina, Dolovo) u vidu Jednogodišnjeg školovanja u školi tradicionalnog pevanja i Jana Jovanović (13 godina) – nagrada emisije Radio Beograda 2 "Zlatna jabuka" za negovanje tradicionalne pesme.

Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

Festival je otvorio akademik Matija Bečković koji je odrecitovao stihove svoje pesme posvećene tragično preminuloj Tijani Jurić. Nakon takmičenja podeljene su zahvalnice najzaslužnijma koji su pomagali rad Fondacije "Tijana Jurić". Usledilo je proglašenje pobednika, a zatim i nastup maga trube Dejana Petrovića i njegovog Big benda. Veče pre, takođe u bajmoku, održana je predstava "Prah" u kojoj su igrali glumci Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.

Ovo je treći festival i zaista sam izuzetno ponosan na broj učesnika. Prošle su stotine dece kroz audicije da bi se našli na ovom takmičenju, što znači da se deca interesuju za našu tradicionalnu pesmu. Danas nam je u goste došao Matija Bećković i to je zaista velika čast i privilegija. Sa nama je večeras i prva truba Srbije, Dejan Petrović. - rekao je uoči muzičkog dela festivala Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić".

Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

Prema Jurićevim rečima, kroz organizaciju trećeg po redu festivala stoji namera da se manifestacija digne na viši nivo, u organizacionom smislu da to iz godine izgleda ozbiljnije i atraktivnije.

- Mi jednostavno nećemo da odustanemo od našeg cilja , a to je da jednim lepim načinom života, kulturom, promenimo ovo mesto, ponavljam po stoti put, bilo poznato samo po crnim hronikama. Želim da se mi i Bajmok pojavljujemo u kulturnom dnevniku, a ne u  bilo kom mediju kada su u pitanju crne hronike. U petak je bila predstava „Prah“, interesovanje je bilo zaista ogromno, ljudi su bili oduševljeni, čak nismo mogli sve ni da primimo u salu. Ljudima treba pružiti nešto i onda će i oni prihvatati da se ponašaju na taj način i da učestvuju u tim programima. - istakao je Jurić

Nastupom Big benda, koji je predvodio Dejan Petrović, u hladno subotnje veče zagrejali su se svi oni koji su ostali, ili naknadno došli da posmatraju ovaj atraktivni trubački sastav. Brojni autorski hitovi dobro poznati sa raznih veselja, ali i interpretacije poznatih muzičkih domačih i svetskih hitova zabavljali su goste festivala više od sat vremena.

Olivera Vuković pobednica 3. etno festivala "Glas anđela" u Bajmoku

Pobednička pesma, Olivera Vuković - "Rado, kćeri Rado"

Recital akademika Matije Bećkovića

Početak koncerta Dejana Petrovića i Big benda

Izvor: Subotica.com
Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017 Etno festival "Glas anđela - Tijana Jurić" 2017
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5132

Povezane vesti

Povezane teme

fondacija tijana jurić

glas anđela tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.