Komentara: 27
Pregleda: 6141

Održana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonije

20.09.2020. u 09:38h
Izvor: Subotica.com
Prvi od tri nastupa u nizu projekcija filmova Čarlija Čaplina praćeni orkestrom Zagrebačke filharmonije, održan je sinoć na krcatom trgu. Bio je to nesvakidašnji performans za ljubitelje filmske i muzičke umetnosti. Naredno izvođenje održaće se večeras, na istom mestu, od 20 časova.
Održana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonije

Neobično kulturno dešavanje kakvo su mnogi Subotičani po prvi put doživeli, odigralo se se sinoć na centralnom gradskom trgu. Publika svih generacija napunila je srce grada i uživala uz legendu "neme komedije", u kombinaciji sa uživo izvođenjem popularnog orkestra Zagrebačke filharmonije.

Uoči prvog koncerta u nizu goste, članove Zagrebačke filharmonije, među kojima je i šest muzičara iz Novog Sada, primili su gradonačelnik Stevan Bakić i član Gradskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje, Miloš Nikolić.

Projekat "Fil(M)harmonija" spoj je čarolije filma, muzike, smeha i romantike. Gradonačelnik Subotice izrazio je veliko zadovoljstvo što tako renomirani ansambl, Zagrebačka filharmonija, prvi put nastupa u našem gradu, i to baš na pragu obeležavanja veka i po postojanja.

Održana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonije- Ovim važnim projektom, kojim se obeležava 130 godina od rođenja vrhunskog filmaša Čarlija Čaplina, Zagrebačka filharmonija u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada donosi jedinstveni spoj muzike i umetnosti u naš grad, a grad Subotica priliku da potvrdi svoj gostoljubivi i multikulturni duh, ali i značaj koji pridaje kulturi s obzirom na to da Subotica ima veoma bogato kulturno nasleđe -  rekao je Bakić. - Izuzetno se radujem danima koji su pred nama. Nadam se da će se tokom naredna tri dana naši gosti iz Hrvatske upoznati sa šarmom našeg grada koji će ih osvojiti tako da će želeti da mu se vrate.

Direktor Zagrebačke filharmonije Mirko Boh istakao je da je njihov slogan u jubilarnoj sezoni 150 godina Zagrebačke filharmonije - "Zagrlimo vas muzikom".

Održana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonije

- To je sve što znamo, muzika je bezvremenska, svima je potrebna, kao i ljubav. Zato mi je drago što sam ovde zajedno sa Čarlijem Čaplinom, čovekom koji više od jednog veka nasmejava sve generacije. Verujemo da ćemo ponovo doći u Suboticu, jer se već osećamo lepo i prijatno - rekao je Boh.

Premijerno izvođenje projekta "Fil(M)harmonija" (EU projekat prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije) održano je u Novom Sadu i Iloku (Hrvatska) u septembru prošle godine, a ove godine posle Vukovara u junu projekt se realizuje i u Subotici od 19. do 21. septembra.

Održana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonijeOdržana prva projekcija filmova Čarlija Čaplina uz muzičku podlogu Zagrebačke filharmonijeNa programu sve tri večeri biće Čaplinovi filmovi "Pasji život" i "Mališan", a u projekcijama filmova uz izvođenja Zagrebačke filharmonije moći će da uživaju zaista svi.

Nastupi na Gradskom trgu se nastavljaju večeras (nedelja), a kraj turneje će biti u ponedeljak. U slučaju kiše program će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće.

U nastavku pogledajte fotografije sa prijema i sa nastupa u centru grada.

Izvor: Subotica.com

Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije

Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije Prijem za orkestar Zagrebačke filharmonije
Pogledaj ostale fotografije

Koncert Zagrebačke filharmonije

Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije Koncert Zagrebačke filharmonije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 6141

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.