Komentara: 6
Pregleda: 10892
Foto

Muzički spektakl o Čarli Čaplinu u centru grada

16.09.2020. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Muzički spektakl o Čarli Čaplinu u centru grada

Kultni nemi filmovi Čarlija Čaplina uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vođstvom maestra Krešimira Batinića, biće prikazani u centru grada od 19. do 21. septembra s početkom u 20 časova. Program nazvan „Filmharmonija“ biće jedinstveni umetnički spektakl koji će podjednako oduševiti i filmofile i ljubitelje umetničke muzike.

- Na ovaj način prikazaćemo kulturno stvaralaštvo jednog od najvećih komičara svih vremena Čarli Čaplina. Fimovima i muzikom iz njih obeležićemo 130 godina od rođenja – najavio je Miloš Nikolić, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. – Ovde su se spojile dve velike kulturne grane u kojoj će moći da uživaju svi naši sugrađani. Nema karata, program je na otvorenom, potrebno je samo da se gledaoci pridržavaju propisanih mera, da nose maske i održavaju distancu. Očekujemo spektakl i ovo je znak da će Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom podržavati ovakve događaje, jer je kultura deo identiteta Subotice.

Muzički spektakl o Čarli Čaplinu u centru grada

Partnerka organizacija Zagrebačke filharmonije je Muzička omladiana Novog Sada. Projekat „Filmharmonija“, koji povezuje muzičku i filmsku umetnost, sufinansiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020, a do sada je održan u tri grada: Novom Sadu i Iloku – tokom septembra 2019, kao i Vukovaru – u junu 2020. godine. Kruna dešavanja biće u Subotici!

- Gledaoce očekuju filmovi „Pseći život“ iz 1918. i „Mališan“ iz 1921. za koje je muziku napisao sam Čarli Čaplin 1957., odnosno 1972. godine – objasnio je Milan Radulović, predstavnik Muzičke omladine Novog Sada. – Program se već održao u Novom Sadu, u Parku prisajedinjenja, i zaista je bilo fenomenalno. Neki su čak dolazili na sve tri izvedbe. Siguran sam da će i publika u Subotici uživati.

Muzički spektakl o Čarli Čaplinu u centru grada

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije Najava koncerta Zagrebačke filharmonije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 10892

Povezane vesti

Povezane teme

miloš nikolić

koncert na gradskom trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.