Komentara: 5
Pregleda: 4783

Čarolija filma, muzike, smeha i romantike... u Suboticu stižu Čarli Čaplin, Zagrebačka filharmonija i - Fil(M)harmonija!

12.09.2020. u 09:49h
Izvor: Subotica.com
Od 19. do 21. septembra (subota, nedelja i ponedeljak) ugledni orkestar s tradicijom vrsnih nastupa u Hrvatskoj i inostranstvu dugom 148 godina – Zagrebačka filharmonija, prirediće na subotičkom Gradskom trgu tri nezaboravne večeri muzike i filma!
Čarolija filma, muzike, smeha i romantike... u Suboticu stižu Čarli Čaplin, Zagrebačka filharmonija i - Fil(M)harmonija!
Foto: muzickaomladina.org

Na Gradskom trgu, pod zvezdanim nebom, na velikom platnu, prisutne očekuju projekcije kultnih filmova Čarlija Čaplina uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.

- Mladi maestro Krešimir Batinić, stalni saradnik Zagrebačke filharmonije i direktor Zagrebačkog gradskog pozorišta "Komedija", pripremili su zanimljiv program i pozivaju sve ljubitelje filmske i muzičke umetnosti, pre svega one koji su otvoreni da dožive nešto novo i nesvakidašnje, da dođu na ovaj poseban događaj koji se organizuje i u Subotici - poručuju organizatori.

Premijerno izvođenje projekta Fil(m)harmonija (EU projekat prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije) održano je u Novom Sadu i Iloku (Hrvatska) u septembru prošle godine, a ove godine posle Vukovara u junu projekt će biti realizovan i u Subotici od 19. do 21. septembra.

U izvođenjima, kao gosti Zagrebačke filharmonije, nastupaće i šest muzičara iz Novog Sada. Na programu sve tri večeri su Čaplinovi filmovi "Pasji život" i "Mališan", a u projekcijama filmova uz izvođenja Zagrebačke filharmonije moći će da uživaju zaista svi.

Svi koncerti počinju u 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4783

Povezane vesti

Povezane teme

koncert na gradskom trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.