Komentara: 0
Pregleda: 2344
Foto

Održana druga radionica na temu prevencije vršnjačkog nasilja

22.02.2016. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
U Domu zdravlja je, u prvih devet meseci prošle godine, prijavljeno oko 50 slučajeva fizičkog nasilja među mladima. Evidentirani slučajevi odnose se samo na fizičko nasilje sa posledicama kod kojih je bio neophodan medicinski tretman žrtve, te je prema rečima načelnice Centra za promociju zdravlja ZZJZ, dr Nade Kosić Bibić, prisutnost nasilja među srednjoškolcima daleko veća.
Održana druga radionica na temu prevencije vršnjačkog nasilja

Sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja, u okviru projekta „Budi DRUGačiji!“ u Politehničkoj školi održan je druga radionica za edukaciju vršnjačkih edukatora.

- Znamo da je to samo vrh ledenog brega, te da je broj drugih oblika nasilja daleko veći. Ovom radionicom biće završena edukacija vršnjačkih edukatora u cilju prevencije nasilja, kako bi oni kasnije naučeno preneli vršnjacima u svojim školama od 1. marta - kaže dr Kosić Bibić.

Drugi seminar je okupio 19 učenika 3. i 4. razreda Gimnazije „Deže Kostolanji“, Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ekonomske, Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice i Gimnazije „Dositej Obradović“ iz Bačke Topole. Mladi su imali priliku da ovladaju veštinama prepoznavanja žrtve i napadača, te provežbaju različite načine reagovanja u konfliktnim situacijama.

- U pitanju je interaktivna medoda igranja uloga. Najvažnije je da mladi prepoznaju vrste nasilja, kao i na koji način i kome da se obrate ako se nađu u takvoj situaciji - kaže koordinatorka Kancelarije za mlade, Dejana Baltes.

Na likovni konkurs „Budi DRUGačiji!”, na koji su pravo učešća imali srednjoškolci iz svih škola u Vojvodini, pristiglo je 19 radova u papirnoj i 7 u elektronskoj formi. Stručni žiri će odluku o najuspešnijim učesnicima doneti u četvrtak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2344
Povezana vest
Povezani albumi
Povezane teme
politehnička srednja škola srednjoškolci psihičko nasilje vršnjačko nasilje nasilje elektronsko nasilje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.