Komentara: 4
Pregleda: 5711

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

03.12.2015. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Manifestacijom „Subotica ljulja srcem“, u Velikoj većnici Gradske kuće, sinoć je svečano obeležen Dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar.

U programu su učestvovala 24 udruženja osoba sa invaliditetom, a glavni organizator programa tokom Nedelje osoba sa invaliditetom je bio Dom za decu sa smetnjama „Kolevka“. Sa izdvajanjem od skoro 5 odsto gradskog budžeta,

Grad Subotica je među gradovima koji najviše izdvajaju za oblast socijalne zaštite, istakao je član GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Član Udruženja osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, Gordan Glončak, kaže da je položaj osoba sa invaliditetom znatno bolji, u odnosu na period od pre dvadeset godina. Boljem položaju i integraciji osoba sa invaliditetom u društvo doprinela je izgradnja rampi za pristup objektima i formiranje sportskih klubova za osobe sa invaliditetom, ali društvo bi moglo još mnogo da učini kako bi svi imali jednake uslove za život.

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

U programu obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom i centralne manifestacije „Subotica ljulja srcem“ učestvovala su 24 udruženja, 450 osnovaca, oko 100 srednjoškolaca, brojni subotički sportski klubovi i pevači iz našeg grada.

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Iako još ima mnogo planova za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, sa sadašnjim izdvajanjem za oblast socijalne zaštite, Grad Subotica je među gradovima koji najveću pažnju poklanjaju ugroženim kategorijama stanovništva.

Iako zvanična statistika ne postoji, procenjuje se da svaki deseti građanin ima neki invaliditeta.

Izvor: RTV Yueco

Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju

Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju
Pogledaj ostale fotografije

"Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom)

"Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5711

Povezana vest

Povezane teme

škola za slušno oštećena lica

kolevka

osobe sa invaliditetom

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

humanitarna akcija kolevka

nedelja osoba sa invaliditetom

centar za slušno oštećena lica dositej obradović

pomoć osobama sa invaliditetom

deca sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.