• Pregleda: 4958

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Održana centralna svečanost Nedelje osoba sa invaliditetom

Manifestacijom „Subotica ljulja srcem“, u Velikoj većnici Gradske kuće, sinoć je svečano obeležen Dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar.

U programu su učestvovala 24 udruženja osoba sa invaliditetom, a glavni organizator programa tokom Nedelje osoba sa invaliditetom je bio Dom za decu sa smetnjama „Kolevka“. Sa izdvajanjem od skoro 5 odsto gradskog budžeta,

Grad Subotica je među gradovima koji najviše izdvajaju za oblast socijalne zaštite, istakao je član GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

Član Udruženja osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, Gordan Glončak, kaže da je položaj osoba sa invaliditetom znatno bolji, u odnosu na period od pre dvadeset godina. Boljem položaju i integraciji osoba sa invaliditetom u društvo doprinela je izgradnja rampi za pristup objektima i formiranje sportskih klubova za osobe sa invaliditetom, ali društvo bi moglo još mnogo da učini kako bi svi imali jednake uslove za život.

U programu obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom i centralne manifestacije „Subotica ljulja srcem“ učestvovala su 24 udruženja, 450 osnovaca, oko 100 srednjoškolaca, brojni subotički sportski klubovi i pevači iz našeg grada.

Iako još ima mnogo planova za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, sa sadašnjim izdvajanjem za oblast socijalne zaštite, Grad Subotica je među gradovima koji najveću pažnju poklanjaju ugroženim kategorijama stanovništva.

Iako zvanična statistika ne postoji, procenjuje se da svaki deseti građanin ima neki invaliditeta.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

4
Podraska 100% Odgovori
Sve osobe sa invalidetom podrzavajmo 100 %.Molimo nase politicare mesnih zajednica kao I gradske
vlasti da sto vise ulazu u infrastrukture koje omogucavaju lakse kretanje I samostalnost svima .
Starima mama sa malim bebama u kolicima svima nama kada imamao neku povredu gips ili slicno
Autobuse sa rampama za laksi ulazak izalazak I prevoz ljudi I beba u kolicima
Rampe na ulazku u bolnice, domove zdravlja,prodavnice, restorane
Trotoare po ulicama sa silazom na bankine .Hvala
ffilozoff Odgovori
POZITIVNO 100%
Vesko Odgovori
Zaista pozitivno i vredno, sve pohvale za sve ucesnike.
student Odgovori
Država I grad Subotica su poslednjih godina mnogo učinili da olakšaju pristup osoba sa invaliditetom do šaltera kako bi mogli uredno plaćati obaveze, ali nema pristupa do radnih mesta na koja ih zakon obavezuje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.