Komentara: 2
Pregleda: 3710
Foto

Bokseri Spartaka obišli decu iz Kolevke u sklopu Nedelje osoba sa invaliditetom

03.12.2015. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
U sklopu obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom održan je niz aktivnosti u kojima su učestvovali sportisti iz Subotice. Bokserski klub "Spartak" jedan je od sportskih kolektiva koji se predstavio deci Kolevke. U Velikoj većnici sinoć je održana centralna manifestacija "Subotica ljulja srcem" na kojoj su, između ostalog, podeljene zahvalnice svima koji su podržali Nedelju osoba sa invaliditetom.
Bokseri Spartaka obišli decu iz Kolevke u sklopu Nedelje osoba sa invaliditetom

U okviru Međunarodne nedelje osoba sa invaliditetom (30. novembar - 4. decembar) jedan broj sportskih kolektiva iz Subotice posetio je i posetiće tokom današnjeg i sutrašnjeg dana Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" i Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica sa domom učenika "Dositej Obradović" i tom prilikom sportisti su donirali određene sportske rekvizite, opremu, suvenire i druge potrepštine koje su prethodno dogovorene sa ovim ustanovama.

Jedan od sportskih kolektiva koji se danas odazvao ovoj humanitarnoj akciji je i Bokserski klub "Spartak" čiji su takmičari, trener i predsednik posetili Kolevku, družili se da decom i pokazali im svoju sportsku opremu, a tom prilikom i donirali određenu količinu sokova koji će dobro doći ovoj ustanovi, kao i svaka druga donacija.

Bokseri Spartaka obišli decu iz Kolevke u sklopu Nedelje osoba sa invaliditetom

Trener BK "Spartak Tomislav Antelj zahvalio se domaćinima na srdačnom prijemu i programu koji su priredila deca iz Kolevke. Tom prilikom bokseri su poneli sa svom svoje sportske rekvizite i u druženju sa decom dozvolili da ih kratko koriste, da navuku rukavice, da stave zaštitnu kacigu i zadaju koji udarac u bokserski džak.

- "Zahvalio bi se na uloženom trudu osoblja i dece Kolevke koji su se potrudili da nas ugoste, stvarno smo se lepo osećali u njihovoj kući. Želeo bih da kažem da bi svi mi trebali malo više da posvetimo pažnje deci ometenoj u razvoju jer im je zaista teško, ali i lepo raditi sa njima. Deca su se veoma obradovala našoj poseti, što nam je posebno drago, a osmesi na njihovim licima govore sve" - istakao je Antelj

Mladog boksera Denisa Memetovića je posebno emotivno pogodila današnja poseta s obzirom da ga za decu sa posebnim potrebama veže porodični slučaj.

- "Mene je jako emotivno pogodila ova poseta i saosećam se sa ovom decom jer su i moja braća u starateljskoj porodici i mene to drugačije pogađa, ja to sve gledam drugačije. Veoma mi je drago što smo mogli malo da se družimo sa njima i da im pokažemo ovu našu borilačku veštinu - deca su to dobro prihvatila, družili smo se lepo i baš mi je drago što smo bili ovde. Nadam se da će biti još prilike da učestvujemo u ovakvim akcijama, a ja ću se svaki put vrlo rado odazvati." - izjavio je Memetović

Bokseri Spartaka obišli decu iz Kolevke u sklopu Nedelje osoba sa invaliditetom

Direktor Kolevke Nenad Kozomora se zahvalio BK "Spartak" na današnjoj poseti, izvojenom vremenu i prilici da se deca malo pobliže upoznaju sa ovom drevnom veštinom, što im je bez sumnje kao i svaka druga poseta izazvalo mnogo osmeha i zadovoljstava.

- "Zahvaljujem se bokserskom klubu na poseti. Posebno mi je drago što su ova deca imala prvi put priliku da se susretnu sa ovim sportom, da vide ovu opremu. Zahvaljujem se i na donaciji kluba, na još jednoj koja je i više nego dobrodošla našoj ustanovi. Posebno mi je drago što su se u obeležavanje ove nedelje uključili i sportisti ovog grada." - kratko je prikomentarisao Kozomora.

Prikupljeni predmeti će biti ponuđeni na aukciji, najverovatnije u februaru naredne godine, a ostvarena sredstva biće namenjena deci "Kolevke", odnosno Doma za slušno oštećene osobe "Dositej Obradović".

Izvor: Subotica.com

"Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom)

"Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom) "Subotica ljulja srcem" (centralna manifestacija obeležavanja Nedelje osoba sa invaliditetom)
Pogledaj ostale fotografije

Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju

Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju Bokseri Spartaka u poseti Domu za decu ometenu u razvoju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3710

Povezane vesti

Povezane teme

kolevka

deca iz kolevke

bokserski klub spartak

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

humanitarna akcija kolevka

tomislav antelj

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.