• Pregleda: 2340

Održan vašar zimnice

U Subotici je održan 11-ti vašar zimnice. Kao i ranijih godina organizovano je sakupljanje svežih namirnica za pomoć humanitarnim organizacijama i socijalnim ustanovama.
Održan vašar zimnice

Zakupci i prodavci pijaca pod upravljanjem javnog komunalnog preduzeća “Subotičke pijace” sakupili su hrane, voća i povrća koje će da poklone Hosani. U proteklom periodu sakupljeno je i poklonjeno 12 tona namirnica.

Kvantaška pijaca bila je domaćin Vašara zimnice koji je organizovalo JKP “Subotičke pijace”. Veliki broj građana, subotu pre podne, proveo je na kvantaškoj pijaci tražeći povrće za ostavljanje zimnice.

Ponuda je bila raznolika. Paradajz, kupus, paprika, šargarepa i drugo povrće, kao i voće bilo je u ponudi, po nešto nižim cenama.

Po tradiciji Javno komunalno preduzeće “Subotičke pijace” u saradnji sa zakupcima i prodavcima organizuje humanitarnu akciju u kojoj poklanjaju namirnice raznim ustanovama.Ova pomoć nije beznačajna, kažu organizatori.

Ranije prikupljenu robu dobili su nekoliko puta, Kolevka, zatim Crveni krst, humanitarne organizacije katoličke i pravoslavne crkve, a zakupci i prodavci svojom donacijom podržavali su u „Lurkohaz" kuću za dnevni boravak dece u Hajdukovu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
strujar Odgovori
Pa nesto guzve nisam video,a sto se tice cena nemogu reci da je povoljnije u odnosu na druge pijace ili trgovinske centre,u svakom slucaju lajk za akciju!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.