Komentara: 0
Pregleda: 1850
Foto

Održan peti Memorijalni turnir „Luka Andrašić"

17.10.2023. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Održan peti Memorijalni turnir „Luka Andrašić"

U Hali sportova u subotu je održan peti Memorijalni turnir stonom tenisu za osobe sa invaliditetom „Luka Andrašić“. U spomen na našeg mladog sugrađanina velikog srca i velikog talenta, snage su odmerili neki od naših najboljih stonoteniseri svih uzrasta.

- Ovaj dan je uvek težak za nas kao roditelje, ali je uvek drago da smo se okupili i da ima puno dece koja traniraju, što znači da ovaj sport živi. Zahvaljujem se njima, pa Lukinim drugarima iz reprezentacije što su se okupili, stonoteniskim klubovima što su uz nas i što pomažu da se Lukino ime ne zaboravi – kaže Lukin tata, Slobodan Andrašić.

Održan peti Memorijalni turnir „Luka Andrašić"

Turnir se organizuje u znak sećanja na našeg sugrađanina Luku Andrašića, stonotenisera STK Spartaka Infostud iz Subotice i STKI Spin iz Novog Sada, koji je za kratko vreme uspeo da osvoji čak tri titule prvaka Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom, jedno evropsko ekipno zlato i bio je olimpijska nada za igre u Tokiju. Branio je boje paraolimpijske reprezentacije Srbije, ali i nastupao na takmičenjima u "regularnoj" kategoriji sa svim ostalim stonoteniserima njegovog uzrasta u Srbiji.

- Tolike godine, kao i dok je bio živ, Luka nas okuplja. Pre tog događaja bila sam sa ćerkom i Lukom i njegovom mamom u Zoološkom vrtu, mojoj ćerci je jako teško palo kada nas je napustio, ali se uvek sećamo i njega i tog dana. Sećam se i njegove reakcije u Rumuniji kada sam ga pozvala da igra sa mnom. Ostao nam je u sećanju kao dečak koga smo uvek rado pozivali da bude u našem društvu – kaže naša reprezentativka, Borislava Perić Ranković.

Održan peti Memorijalni turnir „Luka Andrašić"

Organizatori turnira su STK Spartak Infostud iz Subotice, STKI Spin iz Novog Sada i Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Srbije – STSOSI.

- Luku pamtim kao dobrog prijatelja i drugara. Iako smo bili različitih godina, jako dobro smo se razumeli, mnogo mi je značio i uvek kažem da je on u svakoj mojoj pobedi i ostvarenom rezultatu. Luka je počeo da igra stoni tenis gledajući mene, bio sam mu idol a on meni veliki drugar – dodaje Stefan Konstadinović.

Održan peti Memorijalni turnir „Luka Andrašić"

Izvor: Subotica.com
V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom V Memorijalni turnir "Luka Andrašić" u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1850
Povezane teme

luka andrašić

memorijalni turnir luka andrašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.