Komentara: 5
Pregleda: 5795
Foto

Održan Info dan za izbegla lica

10.02.2017. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
U Novoj opštini juče je održan Info dan Komesarijata za izbeglice i migracije za dva javna poziva namenjena rešavanju stambenog pitanja izbeglih lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Održan Info dan za izbegla lica

Predstavnici Komesarijata za izbeglice predstavili su zainteresovanim građanima uslove dva aktuelna konkursa Regionalnog stambenog programa, kojima je predviđena nabavka najmanje 30 paketa građevinskog materijala i kupovina 30 seoskih kuća sa okućnicom.

- Porodice koje budu konkurisale za građevinski materijal, dobiće sredstva u visini do 9 hiljada evra, što je maksimalni iznos po paketu koji može jedna porodica da dobije. Kada je reč o kupovini seoskih kuća,  dobijaju pomoć do 9,5  hiljada evra za kupovinu kuće i hiljadu i po  u materijalu za opremanje ili adaptaciju kuće kako bi je prilagodili za stanovanje. Kuća može biti skuplja od 9,5 hiljada evra, ukoliko je korisnik u mogućnosti da sam doplati do 50 odsto vrednosti donacije - kaže Ljiljana Rakić iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije dodajući da su javni pozivi namenjeni licima koje su bar jedan dan bile u statusu izbeglice- Osnovni uslov je da je podnosilac zahteva izbeglica ili bivša izbeglica i da sada na osnovu rešenja o ukidanju ili priznavanju statusa može to i da dokumentuje. Takođe, da nema rešeno stambeno pitanje ni u zemlji porekla, kao ni u Srbiji. Treća stvar je da sami nađu kuću koju žele da kupe, a ako je reč o dodeli građevinskog materijala, moraju imati započeti objekat ili stambeni objekat koji nema osnovne uslove za život te iziskuje adaptaciju ili renoviranje.

Održan Info dan za izbegla lica

Javni poziv za nabavku građevinskog materijala biće otvoren do sutra, dok će javni poziv za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom biti otvoren do 7. marta.

Izvor: Subotica.com
Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice Info dan povodom konkursa za izbeglice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5795

Povezana vest

Povezane teme

izbeglice

komesarijat za izbeglice

pomoć za izbegla i raseljena lica

pomoć za socijalno ugrožene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.