Komentara: 20
Pregleda: 6474
Foto

Najavljen "Info dan" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

07.02.2017. u 15:29h
Izvor: subotica.rs
U toku su dva javna poziva Komesarijata za izbeglice i migracije namenjena rešavanju stambenih potreba izbeglih lica na teritoriji Republike Srbije. Detaljne informacije o uslovima javnih poziva zainteresovani mogu dobiti u četvrtak, 9. februara od 12 časova u Novoj opštini, kada će biti organizovan Info dan.
Najavljen "Info dan" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa raspisan je javni poziv za dodelu najmanje 30 paketa građevinskog materijala. Na ovaj konkurs  izbegla lica se mogu prijaviti do  petka, 10. februara. Drugi javni poziv, koji će biti otvoren do 7. marta, predviđa kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicom.

- Grad Subotica potpisao je ugovor sa Komesarijatom za izbeglice i migracije o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od oko 40,6 miliona dinara i na ovaj način pomoć će dobiti 30 porodica. Objavljen i javni poziv koji se odnosi na dodeu najmanje 30 paketa građevinskog materijala. Za finasiranje ovog projekta odobrena su ukupna sredstva u iznosu od oko 270 hiljada evra - kaže Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotica.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju lica iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine koja su imala ili još uvek imaju status izbeglice na teritoriji Republike Srbije.

- U Regionalnom stambenom projektu stoji da se rešavaju pitanja izbeglica iz rata iz perioda od 1991. do 1995. Moram da naglasim da nije bitno da li su dobili status izbeglice baš u tom periodu, pravo učeća na konkurs imaju i oni koji su status dobili kasnije. Da bi mogli da se prijave bitno je da su bili bar jedan dan u statusu izbeglice na teritoriji Republike Srbije. Ako je neko u međuvremenu uzeo državljanstvo i ličnu kartu Republike Srbije, to je prednost, jer čovek koji se opredeli za integraciju u Republici Srbiji mora da ima bar dokaz da je podneo zahtev za državljanstvo - kaže Ivana Anić Ćurko, PR menadžer Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije- Ako su neka lica tek danas čula za ovu informaciju i trenutno nemaju potrebnu dokumentaciju, dovoljno je da podnesu obrazac prijave do 10. februara. Po Zakonu o opštem upravnom postupku  dužni smo da se prema neukoj stranci ponašamo tako što ćemo tražiti dopunu za sve što nedostaje. Neka ljudi ne budu u panici, ako nemaju pripremljenu svu dokumentaciju, neka predaju ono što imaju a onda će Komisija tražiti zvaničnim putem dopunu ili obezbediti sama dopunu prema novom Zakonu.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27 hiljada najugroženijih izbegličkih porodica. Od tog broja 16 780 porodica je u Srbiji, što je oko 45 hiljada ljudi. Vrednost Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije je 335 miliona evra.

Izvor: subotica.rs
Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine Najava "Info dana" za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 6474

Povezana vest

Povezane teme

izbegla i raseljena lica

izbeglice

pomoć za izbegla i raseljena lica

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.