• Pregleda: 5316

Odeljenje pulmologije još čeka rekonstrukciju

​Iako je više puta najavljena obnova Odeljenja pulmologije Opšte bolnice u Subotici, deo zgrade u kome se leče bolesnici sa problemima pluća i dalje izgleda isto.
Odeljenje pulmologije još čeka rekonstrukciju

Oronule prostorije izazvale su revolt pacijenata i ljudi koji ih obilaze.

​- Još u martu je bila vest da će se odeljenje pulmologije preseliti u novi deo bolnice, ali posle toga nikakvi koraci nisu učinjeni, niti je rečeno kada će biti. To je najzapuštenije odeljenje u bolnici gde ne postoje osnovni uslovi za boravak pacijata – kaže jedan naš čitalac. - Primera radi, u ženskom toaletu nema daske za wc šolju, stacionarni pacijenti nemaju mogućnosti da se istuširaju, a enterijer zgrade je u fazi raspadanja. Pisao sam bolničkoj PR službi, ali nisam dobio nikakav odgovor.

Fotografije u nastavku jednim delom i prikazuju u kakvom se stanju nalazi pomenuto odeljenje.

Na ovo pitanje odgovor smo potražili u upravi Opšte bolnice gde su nam rekli da je baš danas predat projekat za radove na rekonstrukciji Odeljenja pulmologije.

​- Predali smo konkursnu dokumentaciju za obnovu pulmologije i uređenje Centra za vantelesnu oplodnju, koji se nalaze u istoj zgradi. Prema predračunu, predviđeno je da radovi na obnovi pulmološkog odeljenja koštaju 32 miliona dinara, dok je za Centar za vantelesnu oplodnju planirano 7.5 miliona dinara – kaže pomoćnik direktora Saša Petković. - Nadamo se da će biti sve u redu i da će uskoro stići sredstva kako bi mogli da počnemo sa radovima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

31
suboticanka Odgovori
Decenijama je to odelenje najoronulije,SRAMOTA NEKA JE GRADSKE VLASTI!!!
Vamp Odgovori
Samo nije rekao "još da dogovorimo ko će iz NS izvoditi radove..." Obećali, da, sve velike glave, potražite vest i slikanje , slučajno pred izbore. Posle i popa dolazio da blagoslovi al džaba. Nepismenost uzima danak.
Miklos
Pa radove bi trebalo da izvodi Somborelektro po logici stvari.
Vamp
Ne verujem, provaljen je Somborelektro. Ima tu puno bratije i drugara...
Cicvu Derpe Odgovori
Ne moze grad da pomogne sada za obnovu pulmologije. Ispucali budzet na nova sluzbena vozila. Uzdravlje!
George Odgovori
Sve pohvale za Labana!! Lepo ti izgleda zdravstvo...
Mik Odgovori
Rekli ste napravicete ove godine eno ima u povezanoj vesti ... molim da se putem medija isprati drzi li se do obecanja za pacijente
Realan Odgovori
Iz Srbije sam otišao nedavno. Svi moji napori da u njoj živim, radim i stvaram od znanja, ideja i rada decenijama su bili izlagani nepodršci, ismevanju, ponižavanju. Završili su se progonom jer sam bio ničiji. Partijski. U državi gde sada živim bolnice izgledaju kao vasionski brodovi. Pre neki dan je moj poznanik smešten u jednu zbog upale pluća. Šokiran sam koliko su ispred srpskih. Naše takve neće biti ni 3.017. godine. Hvala "mojim" "Srbima" što su me oterali od sebe. Kada odu svi koji nešto znaju ostaće oni koji znaju sve. Za svoje "znanje" imaće "diplome". Ali dela će govoriti istinu.
jakov Odgovori
Oronulo odeljenje, a sta je sa oronulim, nezainteresovanim "lekarima" ?
Navodnici idu zato sto biti lekar znaci biti human covek, tj.biti pre svega covek, a kod nas generalno nema ni malo humanosti, tj. u bolnici "nema ljudi" (lekara), kako kaze onaj tip u spotu...
Ненад Odgovori
Поштована господо из Опште болнице и градске власти, док вам не стигну ти милиони за реконструкцију одељења, бар бисте могли издвојити коју хиљаду за даску за ВЦ шољу, сапун за руке и један полован бојлер, да могу пацијенти да се окупају. Ако нема пара ни за то, ево објавите, па ћемо ми грађани да скупимо.
SUBOTIČANKA SENKA
@JAKOV
Volela bih da znam šta su vam to po vama ti kobajagi lekari tako loše uradili pa ste ih sve redom proglasili za neljude, nehumane i nikakve.Usput, zaboaravili ste verovatno sve dobro koji su vam isti ti lekari učinili. Pomogli kad ste bili bolesni.Porodili vam ženu,ćerku, sestru...itd itd..Zaboravili ste usput da ti isti nezainteresovani lekari dežuraju skoro džabe kad naidju povredjeni u saobraćajkama,tučama,lomovima pa zasuču rukave i ssatima i satima spasavaju živote ljudima koji im ni ime ne spomenu.Spominju ih najviše kad negde pogreše pa onda paljba iz svih oružja. Zaboravili ste da ti isti lekari uče preko 20 godina da bi znali kako da "zakrpe" srce da ponovo kuca...Da , to im je posao, slažem se.Ali koliko su zaista neki pacijenti,pa i vi ,humani, dobri, uredni koji sebi daju za pravo da popljuju sve i svakog i da ih generalno nazivaju nehumanim i neljudima.
SUBOTIČANKA SENKA Odgovori
Ovo je primetio "jedan naš čitalac"... Da je sreće pa da znamo i ko je taj čitalac kad tako proziva sve od reda.Zanimljvio je i to da mnogi čitaoci nisu ovo primetili unazad deceniju, jer ovo odelenje je izgledalo još gore..Očigldno je da se opet tendeciozno pripisuje nešto ljudima koji sa ovim nisu imali nikakve veze i koji će ipak verujem barem nešto uraditi na ovom problemu. Bitno je da se sve to uslika i da se "puca" u metu jer "jedan čitalac" je nešto primetio te ne valja vlast, direktor i šire.. Da su tako jako pucali ranije dok je jedan njihov zemljak, laka mu zemlja, uzimao šta god mu je palo na pamet pa nosio u komšiluk da mu se nadje, danas bi imali i novu Bolnicu i novog direktora i nove čitaoce da to sve uslikaju na radost svih.Ovako, dok se svi propusti iz prošlosti zakrpe treba vremena i podrška onim ljudima kojima će trebati prilično vremena da to postignu. Malo mogu i da se opuste ponekad u banji MORAHOLOM u komšiluku .Svetsko a sve NAŠE.Brže će adaptirati Bolnicu.
AlwaysUltra
Ili vi smatrate da se u naprdno vreme ne treba žaliti na kontinuitet žalosnih pojava.
Овца за шишање
Ааа, ево је Сенкица и овде коментарише! Сад је већ очигледно, по напРдном задатку! Али, овде је у праву! ?! За овакво стање су криви ПРЕТХОДНИ, нарочито ПРЕТХОДНИ ПРЕТХОДНИХ! До највећег руинирања српског друштва дошло је деведесетих када су данашњи властодршци такође били на власти или је подржавали у вођењу ратова, економској пропасти и сл... Само су се тада звали РАДИКАЛИ! Од тада Србија никако да се опорави, данас поготову јер су јахачи апокалипсе поново "засели"!
Ненад
Сенка, иако ваше писање личи на ботовско, потрудићу се да то занемарим. Нико није рекао да је за овакво стање одговорна само садашња управа болнице и само садашња власт. Суштина је да људи на том одељењу бораве у катастрофалним условима који нису достојни чак ни садашње деградиране Србије, а о другим земљама да и не говоримо. Може се разумети да одељење још увек није обновљено из XY разлога, али да се одговорне особе не удостоје да обезбеде једну туш кабину и једну даску за ВЦ шољу - то је већ опасан немар и небрига. И на крају, зар је битно који читалац је ово пријавио? Вест је истинита и на месту а слике говоре саме за себе.
Uvek u pravu Odgovori
Šta će nam pluća kad su nas pritisli odozgo da jedva dišemo i na škrge.
SUBOTIČANKA SENKA
Nikada nisam bila član neke partije,zadatke sam radila samo u školi i to domaće, i to više govori o vama nego o meni što mi pripisujete nešto što zaista nisam.Vidim podrugljivo pišete ime partije i to mi govori da ste protiv iste ali to vam ne daje pravo da u s vakom ko ne misli isto vidite člana paratije koju vi ne volite. Ima puno boljih načina da se iskažete protiv iste a ne tako što ćete mene ili nekog drugog ko ovde piše nešto što se vama ne dopada, proglašavati partijskim simpatizerima i i borcima za njihova prava i to onako samouvereno a potpuno pogrešno, barem u mom slučaju.
Овца за шишање
Сенка, до овог коментара (реплике) избегавао сам да констатујем ово - ако пишете и мислите тако, а не из партијских разлога, то Вам не иде у прилог јер је онда КВАР много ОЗБИЉНИЈИ!
SUBOTIČANKA SENKA
@Nenad
Napisala sam već da nisam bot, daleko bilo.To prezirem. Naravno da se slažem sa vama da treba te sitnice uraditi, tipa WC šolja i slično jer ne zahteva puno novca ni vremena i verujem najiskrenije da će to biti uradjeno.Ipak, nije da se vlast i novi direktor ovde nije prozvao al odmah. Čak je naveden i datum kad je i šta rekao u vezi toga itd itd a da ne govorim o tome kako se sve to baš pojavljuje kad se neko ko nije iz Subotice postavlja za direktora Bolnice.Mora biti da je slučajno.E i to prezirem.Kad se napada neko ko je tek počeo da radi..bio to direktor Bolnice ili nastavnik u školi. Pustite ljude da pokažu šta znaju.Tu te odmah proglašavaju za bota, za retarda itd itd...sve najgore ako poveruješ da može da bude dobro, da može da bude bolje., posebno ako je neko iz Novog Sada , Beograda, ako je izbeglica., ako nije u krugu Gradske kuće 100 metara sa sve dvojnim pasošem... Na ovom sajtu to se baš pokazalo .
Овца за шишање
ПРОВАЉЕНО! Поштовани читаоци, да ли сте приметили да већ данима нема устаљених ботова владајућих - Психолошкиња, Истина, Јаца, Душан, Ацо, Позитива... Газде нису задовољне њиховим учинком па их стопирале! У ватру сад бацају Сенку, видећете и наредних дана (кад и њу провалимо само ће променити псеудоним). Требало им је неколико година да пронађу неког бар просечно писменог (читај - не очигледно неписменог) који ће пристати на ваљање у блато и компромитовање због написаних небулоза. Да су бар пронашли неку аутентичну Суботичанку, већ бота из неке беОградске јазбине - тј. Суботичанка Сенка није ни сенка Суботичанке!
Nestor Odgovori
Haha, ko kaže ? kum Saša ? "o čemu se ovde radi" Saša ?
SUBOTIČANKA SENKA
@ovca za šišanje

Hrabri ste nema šta.. Sakriveni iza ovog nadimka proglasili ste me prvo za partijskog radnika a potom i za osobu sa ozbiljnim kvarom .. Prvo sam vam objasnila a ovo drugo bih mogla takodje ali bez ovih nadimaka.... predstavite se punim imenom i svojom fo tografijom pa da vidim ko je to tako hrabar i pametan..naravno i ja ću.. Do tada, sa moje strane svaka komunikacija sa vama prestaje..
Овца за шишање
Сенка, оштри противници ове катастрофалне власти су у проблему и са псеудонимом (пронађу их на основу IP адресе), камоли да се представе, још и фотографишу. И поред толико мана бар то би требало да знате. А, знате!
SUBOTIČANKA SENKA
@Ovca za šišanje
Ako je i od tebe mnogo je...svašta si mi pripisao čak i to da nisam Subotičanka..U Subotici sam rodjena i nikad nisam menjala mesto boravka.Kompliment mi je ako ličim na nekog iz Beograda jer Beogradjane i taj lepi grad volim ali nažalost nisam.. Ceo život sam ovde i tu ću ostati do kraja... ali kako ja tebi tako ostrašćenom da to dokažem.. Nudim ti tu mogućnost sa fotografijama i imenima ali i tu ti nešto "talasaš" kako je to opasno..Opasno je ovo što ti radiš..Izmišljaš i vredjaš, pripisuješ sve i svašta....pozivaš cenjene čitaoce da ti v eruju kako si tobož nešto provalio... a kad ti se ponudi mogućnost da se dokaže da zaista nisi u pravu,onda je to opasno..Odluči se. Ja čekam.
Овца за шишање
А, ко је кад признао да се је ус..о, тако и бот да је проваљен?
User Odgovori
Vest od 30.03.2017. :"Zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta biće rešen višedecenijski problem Odeljenja pulmologije." Gde su ta sredstva da im se zahvalimo? Ajmo sad smene redom Pastor, Gojković, Laban, Puškar.. Zabrana obavljanja javnih funkcija i političke aktivnosti, pa ti pazi šta pričaš i gde se slikaš. Dok ne bude tako nema ništa od ove zemlje. U Japanu bi prošli mnogo gore. Samo lična i reklama stranke.
SUBOTIČANKA SENKA
@Ovce za ši šanje

Možeš ti to i lepše da napišeš..što se konačno ne smiriš i predstaviš...kao što rekoh ja čekam.. ovako...od istine ništa a ti sve ostrašćeniji...
Овца за шишање
Ко да похвата реплике где им место није! Боље острашћен него изгубљен!
elena Odgovori
Znate li kada je izgraden taj objekat?
Janika Odgovori
Jako ih interesuje Subotica i naši problemi u istoriji grada nije bilo toliko likova sa strane toliko im je stalo do Subotice kao meni do Bangladeša prema tome Subotičani treba da vode ovaj grad smatram da ovdašnji članovi SNS ima sposobnih pa i zdravstvo da vode.
Andtea Odgovori
Pre neki dan sam bila u poseti u našoj bolnici. Nažalost sam imala prilike da vidim nehigijenu, kako može kanta za smeće tako da smrdi. Ne razumem kako se bar ne može oprati. O zidovima bolje da ne pričamo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.