• Pregleda: 10475

Donacija za odeljenja pulmologije i rehabilitacije Opšte bolnice u Subotici

Soroptimist klub je danas donirao novu posteljinu, dva merača pritiska, jedan inhalator, dva laptopa odeljenjima pulmologije i rehabilitacije Opšte bolnice Subotica. Vrednost ukupne donacije iznosi 2.200 eura.
Donacija za odeljenja pulmologije i rehabilitacije Opšte bolnice u Subotici

- “Na našoj donatorskoj večeri koja je bila u novembru organizovana za Bolnicu Subotica, predstavili smo projekat, i sada je došlo do realizacije tog projekta. Prikupili smo sredstva, i još pored donatorske večeri smo skupili neka sredstva, da bi ovaj projekat bio realizovan. Na donatorskoj večeri PHIWA d.o.o. Hotel Galleria je predao jedan vaučer u vrednosti od 1000 eura. Gosti koji su bili iz Rotari klubova iz Segedina i iz Subotice, Soroptimist klubovi iz Mađarske, su isto donirali i na kraju se skupilo 2.200 eura. Tada smo odlučili da odeljenja rehabilitacije i pulmologije budu predmet naših donacija jer su naslabije snabdeveni sa posteljinom i raznom opremom. Ovo je tek početak, biće i nastavak ovog projekta. U okviru ovog projekta još je učetvovala i Diva sa Palića, koja je napravila vez na posteljini, Zelena apoteka koja je dala aparat za merenje pritiska, i naravno Omega CEE Horgoš, direktorica je naša članica, Villa Ancora Palić, koja je donirala laptop“, rekla je Livia Biro predsednica Soroptimist kluba Subotica.

Odeljenje pulmologije je zaista u lošem stanju, tako da im je svaka pomoć dobrodošla.

- “Ova donacija nam jako puno znači pošto smo u nedostatku sa nekim osnovnim stvarima, a između ostalog i sa posteljinom. Ovom prilikom ćemo uspeti sve posteljine, sve krevete da zamenimo sa novom posteljinom, što će u mnogome da doprinese boljim uslovima lečenja. Nadamo se još ovakvim donacijama. Pored posteljine, dobili smo i ultrazvučni inhalator koji služi našim pacijentima koji boluju od hroničnog bronhitisa koji je u porastu i koji boluju od astme. I jedan merač pritiska koji nam treba u svakodnevnoj upotrebi“, rekla je načelnica pulmologije Bojana Matković Šakić.

Nakon predanih donacija odeljenju pulmologije, članice Soroptimist kluba su donirale posteljinu, laptop i merač  pritiska i odeljenju rehabilitacije.

- „Naš zadatak je da naše pacijente osposobimo za svakodneve aktivnosti dnevnog života. To je mnogo lakše želeti nego realizovati. Osim volje i stručnosti morate imati i određene uslove. Mi smo presrećni danas i u ime celog kolektiva zahvaljujem se svim sponzorima, od udruženja naših pacijenata Svitanje do Internacionalnog kluba Soroptimist, što su prepoznali da jedino humani uslovi pospešuju da struka uradi ono najbolje. Rehabilitacija je ispit savesti sposobnih prema onesposobljenima“, rekla nam je načelnica Službe za produženo lečenje i negu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr mr. sci. Ljiljana Đurović Manojlović.

Pored donacija Soroptimist kluba, Udruženje „Svitanje“ prikupilo donacije, te su okrečene sve bolesniške sobe, hodnik, i kupatila na odeljenju rehabilitacije.

„Udruženje „Svitanje“ je velika psihološka podrška pacijetima rehabilitacije, pronašli su i dosta sponzora koji su finansijski pomogli da se mnogo toga uradi, od nabavke  ortopedskih pomagala do EKG aparata, do renoviranja jednog dela trpezarije, to je Udruženje Svitanje tokom poslednjih pet godina uradilo“,rekla je dr mr.sci. Đurović Manojlović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Bela Tomek Odgovori
Šteta za "donacije", Subotička bolnica ne izvršava svoje OBAVEZE, ni uprkos ovim "silnim donacijama"prema pacijenitama!
Valderama Odgovori
Džaba sva oprema i sve donacije kada je znanje, stručnost i posvećenost osoblja na pulmologiji, od sestre do načelnice, ravna nuli, katastrofi, da se ne izražavam grublje, ne pomaže tu ni najsavremenija oprema na svetu.
SIon Odgovori
Sve pohvale za ovo plemenito i humanitarno delo.
niko Odgovori
dosta je zalosno da jedna bolnica nema toliko sredstava da sama snabde odelenja sa posteljinom i potrosnim aparatima kao sto je inhalator.ekg .nego se snabdevaju od donacija. da li neko pregleda fin.stanje bolnice i kako se sredstva trose.ponizavajuce je za jednu bolnicu ako nemaju novca za elementarne potrepstine za pacijente
rax Odgovori
zemlja invalida, koja zivi iskljucivo od donacija. tuzno, tuzno jako tuzno. za sve su krivi kerovi lutalice.
pista Odgovori
Sto vise dajemo ovoj nasoj bolnici oni sve gore i gore radi svoj posao.
Aparati u kvaru, ali vas doktor uljudno uputi u privatnu ordinaciju gde snimanje moze odmah.
Doktori i ostalo osoblje arogantno, neljubazno i drsko bezobrazno.
Kad odete kod privatnika iste te osobe se tope od ljubaznosti.
Dodje bolesnom coveku da umesto kod doktora ode veterinaru.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.