Komentara: 1
Pregleda: 3150
Foto

Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

28.10.2015. u 21:56h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka uspešno su započele učešće u Kupu Evropske odbojkaške federacije pošto su večeras na domaćem terenu bez većih problema savladale holanskog predstavnika TVT Almelo maksimalnim rezultatom 3:0. Za dve sedmice sledi revanš.
Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

Plavo bela ekipa je nadigrala Holanđanke u svim segmentima igre, a da nije bilo nekoliko "crnih rupa" u momentima kada se lomio rezultat pobeda bi bila i ubedljivija od 25:21, 25:13 i 25:18 po setovima.

Od prvog minuta Spartak je na terenu demonstrirao razliku u kvalitetu, međutimi prvi set je nepotrebnim opuštanjem otišao i neizvesnu završnicu, ali plavo-bele su uz malo više koncentracije učinile završnih par koraka i povele sa 1:0 u setovima. Drugi set je bio druga priča i tu se mogla uočiti razilka u kvalitetu ove dve ekipe, a rezultat od 25:13 dovoljno govori o dominaciji "golubica".

Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

U trećem setu viđena je mnogo izjednačenija igra. Odbojkašice Spartaka vodile su od početka, stvarale i podizale prednost, ali su opuštanjem u drugom delu na trenutke vraćale Holanđanke u život i davale im nadu da se meč možda neće završiti u tri seta. Ipak, potreban nivo koncentracije je ostvaren i ekipa Slobodana Galeševa je zasluženo u upisala maksimalnu pobedu pred revanš za dve nedelje.

Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti „zlatni set“. Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Spartak - Eurosped TVT Almelo 3:0 (25:21, 25:13 i 25:18)

Meč je trajao 76 minuta, a posmatralo ga je oko 600 gledalaca.

Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

Spartak: Jović, Rajlić 8, Cvetičanin 9, Sredić 3, Vučković, Antanasijević 1, Bogdanović 10, Prolić, Jegdić, Oluić 16, Dabić, Matić. Eurosped TVT Almelo: Van Doorn 1, Coenders 2, Kamphus 3, Gommans 4, Mestsemakers, Nouwen, Knjigg 2, Van Rooijen 6, Stoeten 12, Oude Luttikhuis 3, Polman 3, Woperis

Šef struke Spartaka Slobodan Galešev zadovoljan je pobedom, ali pravu borbu očekuje u revanšu kada Holanđanke budu igrale na svom terenu i kada budu u meč ušle odmornije, a ne kao danas da su u Halu došle praktično  direktno sa aerodroma.

Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

- "Očekivao sam daleko bolje izdanje i veću borbu od strane Holanđanki, ali očigledno je da ih je naporan put prilično ismorio i nisu bile u stanju da ponude više oda danas viđenog. Zadovoljan sam što smo dobili rezultataom 3:0 i što smo odigrali relativno dobru utakmicu. U prvom setu dosta smo grešili, dok su druga dva bila dosta sigurnija što nam je pomoglo da se prilagodimo njihovoj igri." - izjavio je Galešev.

Prvom pobedom na međunarodnoj sceni bila je zadovoljna i Spartakova srednja blokerka Tanja Sredić ističući da je večeras presudio manji broj grešaka njene ekipe i odličan servis koje protivnice nisu uspele da iskontrolišu.

Odbojkašice Spartaka uspešne u prvom meču 1/16 finala Kupa CEV

- "Holanđanke su se pokazale kao dobra i borbena ekipa, ali mi smo se potrudili da ispoštujemo sve dogovore i damo sve od sebe. Uvideli smo da ovo nije ekipa za potcenjivanje i sada kada smo ih bolje upoznali napravićemo još bolju taktiku za revanš." - izjavila je Sredićeva i dodala da ekipa iz meča u meč podiže nivo igre, da se sve više pridržavaju dogovora i da će to pozitivno uticati i na njihovu igru u nastavku nacionalnog prevenstva - Superligi.

Sledeća prepreka u 3. kolu Superlige biće Železničar iz Lajkovca sa kojim se sastaju u nedelju od 18 časova u subotičkoj Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo Odbojka (Ž): Spartak - TVT Almelo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3150

Povezane vesti

Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

slobodan galešev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.