Komentara: 1
Pregleda: 1736

Odbojkašice Spartaka u osmini finala Kupa CEV

12.11.2015. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka plasirale su se u osminu finala Kupa CEV iako su na gostujućem terenu, u revanš utakmici šesnaestine finala, poražene od holandskog predstavnika Almelo sa 3:2. "Golubice" su u prošle dalje zbog boljeg set količnika. U narednom kolu Spartak će igrati protiv rumunske ekipe "Stinta". Prvi meč se igra za nešto malo manje od mesec dana u Subotici.
Odbojkašice Spartaka u osmini finala Kupa CEV

Prvi meč kod kuće plavo-bele su dobile rezultatom 3:0 pa im je po pravilu "zlatnog seta" bio potreban samo jedan set da "overe" prolazak među 16 najboljih ekipa ovog klubskog takmičenja. Već u prvom setu Holanđanke su pokazale da neće tek tako da odustane od ambicije da eliminiše Spartak, ali taj uvodni set u svoju korist rešile u Subotičanke na razliku i time ostvarile ono po ono zbog čega su i došle.

Odbojkašice Spartaka u osmini finala Kupa CEV

Arhiva

Suočeni sa time da Spartak ide dalje očekivalo se se će opasti motivacija kod domaće publike, ali to se nije desilo. Vrlo brzo je Almelo izjednačio, ostavivši "golubice" na samo 16 poena. U trećem setu ponovo velika borba, međutim Spartak je ponovo poveo.  Čak ni ova činjenica da ne nastavljaju takmičenje i da kući gube 1:2 apsolutno nije slomilo odlučne Holanđanke koje su na kraju i slavile u ovom meču sa 3:2, što je pirova pobeda, ali svakako primer kako se treba boriti čak i kada nema rezultatski motiv.

Eurosped - TVT Almelo - Spartak 3:2 (24:26, 25:16, 23:25, 25:20, 15:13)

U timu "golubica" najefikasnija je bila Cvetiičanin sa 21 osvojen poen (2bl), slede Olujić sa 19 (3bl), Bogdanović sa 16 (3bl), kapitenka Sredić sa 14 (5bl), Rajlić je stala na 8 poena, dok je Antanasijević uspešno poentirala samo jedanput.

Ekipa Slobodana Galeševa će u osmini finala igrati protiv rumunske Stinte (Bakau). Prvi meč na programu je 9. decembra u Subotici, a revanš nedelju dana kasnije u Bakauu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1736

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

kup cev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.