Komentara: 3
Pregleda: 2459

Odbojkašice Spartaka u polufinalu plejofa

23.03.2016. u 11:55h
Izvor: TV Subotica
Odbojkašice NIS Spartaka savladale su MD Zrenjanin rezultatom 3-1 i pred svojom publikom izborile plasman u polufinale plejofa Wiener Stadtische lige. "Golubice" će se u polufinalu sastati sa liderom ligaškog dela, ekipom Vizure. Polufinalna serija igra se takođe na dve pobede.
Odbojkašice Spartaka u polufinalu plejofa

U trećem meču četvrtfinala plavo bele su dokazale da su kvalitetniji tim i na pravi način opravdale ulogu favorita. U prvom setu bilo je neizvesno sve do same završnice. Tek pri rezultatu 19-18 domaće su zahvaljujući dobrom servisu  vezale dva poena i napravile osetniju prednost. Ana Bogdanović iskoristila je prvu set loptu za 25-20.

Početkom narednog seta u igri Spartaka sve je funkcionisalo kako treba, bilo je plus pet za domaći tim ali ekipa MD Zrenjanina serijom poena vraća rezultatsku ravnotežu. Ana Bogdanovi ć i Aleksandra Cvetićanin poentirale su za 12-10. Pauza je više prijala gošćama koje nakon tehničkog tajm-auta vežu tri poena i stižu do preokreta. Spartak novom serijom vraća prednost koju do kraja seta nije ispuštao, Aleksandra Cvetićanin je poentirala za 25-22 i donela svom timu 2-0 u setovima.

U trećem periodu osetio se pad u igri Spartaka, nedostajalo je koncentracije na prijemu i energije u napadu a gošće su to umele da iskoriste. Na pauzi je bilo 12-6. Nakon dobrog napada Milane Rajlić i asa Tanje Sredić odbojkašice Spartaka su se probudile ali za potpuni preokret u ovom setu nije bilo dovoljno vremena. Na drugoj strani sigurne su bile Stojkovićeva i Vesna Sekulić pa je MD Zrenjanin ovaj deo utakmice rešio u svoju korist rezultatom 23-25.

U narednom setu gledali smo potpuno drugačiju sliku nego u prethodnom. Plavo bele su od starta bile agresivnije na servisu i sigurnije u svim elementima igre.  Kako je set odmicao prednost je rasla, posle dobrog napada Rajlićeve Spartak je imao šest poena više a kod rezultata 21-13 bilo je jasno koji će tim nastaviti takmičenje u plej-ofu. Gošće su do kraja uspele da osvoje još samo jedan poen, Subotičanke su set dobile rezultatom 25-14 i na kraju se zasluženo radovale.

U ekipi  Spartaka Aleksandra Cvetićanin imala je 18 poena, Milana Rajlić jedan manje a Tanja Sredić i Ana Bogdanović  po 13. Kod gošći je ponovo najbolja bila Vesna Sekulić ali je njen učinak od 13 poena znatno ispod onog koji je ostvarila u prva dva meča.

U polufinalu plejofa odbojkašice Spartaka očekuje aktuelni šampinon Srbije, Vizura, koja je nakon osamnaest kola prethodnog dela šampionata bila prva na tabeli i koja je u četvrtfinalnom dvomeču lako savladala Crvenu zvezdu. 

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2459

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.