Komentara: 0
Pregleda: 1677

Odbojkašice Spartaka poražene od Jedinstva u Pazovi (3:1)

15.02.2016. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
U derbiju 15. kola Superlige za žene Spartak je u Staroj Pazovi poražen od Jedinstva rezultatom 3:1 čime su "golubice" prokockale poslednju šansu da sa treće pozicije uđu u plejof. Za vikend se igra finalni turnir Kupa Srbije.
Odbojkašice Spartaka poražene od Jedinstva u Pazovi (3:1)

U prva dva seta vođena je izjednačena borba, prvi je pripao domaćinu, u drugom su uzvratile gošće. Ipak, u nastavku meča nije bilo nikakvih dilema.

Predvođene veoma raspoloženom Marijom Jovanović domaće odbojkašice su lako dobile treći i četvrti set, samim tim i utakmicu.

Jedinstvo (Stara Pazova) – NIS Spartak 3:1 (25:17, 22:25, 25:19, 25:16)
 
Jedinstvo: Vujnović, Vojnić-Purčar, Jakić 13, Mrdak 9, Medarević 2, Jovanović 22, Petrov (libero), Jurišić 3, Vulin 1, Trivunović 14, Sakradžija 14, Đukanović (libero). Trener: Jovo Caković.

Spartak: Jović 8, Cvetićanin 17, Sredić 10, Vučković, Antanasijević 3, Bogdanović 11, Prolić, Jegdić (libero), Oluić 14, Dabić, Matić (libero), Živanović. Trener: Radovan Dabić.

Bez obzira na ovaj poraz Spartak je zadržao četvrto mesto na tabeli Superlige, ali izgubio šansu da se domogne pozicije broj tri. Do kraja ligaškog dela ostal je da se odigraju još tri kola. Spartak će dočekati poslednjeplasirani Kraguj, zatim gostuje Crvenoj zvezdi i u poslednjem kolu dočekuje MD Zrenjanin.

Na tabeli Superlige vodi Vizura sa 37 bodova, jedan manje ima TENT, jedinstvo ima 33, dok Spartak ima 27 (9 pobeda i 6 poraza).

Sada sledi kratka pauza u prvenstvu pošto se za vikend odigrava finalni turnir Kupa Srbije u obe konkrencije, a Spartak će se za mesto u finalu boriti protiv beogradske Vizure, aktuelnog osvajačka najmasovnijeg takmičenja, a koju su "golubice" pre desetak dana ubedljivo savladale. Finalni turnir za žene igra se u Staroj Pazovi.

U narednom kolu Superlige, koje se igra 27. i 28. februara, Subotičanke na svom terenu naredne subote (27. februar) dočekuju poslednjeplasiranu ekipu Kraguj Volejforma.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1677

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.