Komentara: 1
Pregleda: 3749
Foto

Odbojkašice Spartaka na završnom turniru Kupa Srbije

27.12.2016. u 22:15h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka izgubile su od MD Zrenjanina sa 3:1 ali zbog osvojenog seta ipak su se radovale jer im je on bio neophodan za overavanje maksimalne pobede u prvom meču.
Odbojkašice Spartaka na završnom turniru Kupa Srbije

Posle prvog meča četvrtfinala nacionalnog Kupa kada je Spartak u Zrenjaninu pobedio MD Zrenjanin sa maksimalnih 3:0 činilo se da Subotičanke imaju fantastičnu zalihu i priliku da na svom terenu samo potvrde rezultat iz prvog susreta, ali na kraju viđena je prava drama nakon koje su se "golubice" ipak radovale.

Meč je završen pobedom gostiju 3:1, ali plasman među četiri najbolje ekipe ostvario je Spartak pošto je u poslednjem momentu, pri rezultatu 2:0 za Zrenjaninke, uz dosta sreće osvojio potrebni (treći) set i time osigurao prolaz dalje.

Spartak je u ovaj duel ušao značajno oslabljen, što zbog povreda što zbog bolesti, a uz činjenicu da je ekipa sama po sebi mlada i nedovoljno iskusna prednost domaćeg terena i velika prednost iz prvog meča nisu garantovali ništa.

Odbojkašice Spartaka na završnom turniru Kupa Srbije

Prva dva seta Subotičanke su suviše lako izgubile, a time su dale krila i nadu Zrenjaninkama da mogu da naprave potpuni preokret i izbace Spartak iz daljeg takmičenja. Gošće su bile na pravom putu da tako nešto i urade, vodile su 11:1 u trećem setu, Spartak se na momente budio, ali sve je to teško išlo. Suočene sa porazom i eliminacijom, "golubice" su zaigrale znatno bolje, koristile su svaki poklon Zrenjaninki i u završnicu se došlo na 17:20.

Nakon što je Spartak prišao na samo 3 poena razlike gošće su ponovo zaigrale bolje i došle na korak od velikog preokreta. Pri rezultatu 19:24, Spartak je nakon 5 odličnih servisa Rajlić izjednačio, a onda se igrala prava igra živaca, set je otišao na razliku, a na kraju ga je dobio subotički tim, za 2:1 i taj neophodni set koji je značio prolaz dalje.

Odbojkašice Spartaka na završnom turniru Kupa Srbije

Odbojkašice Spartaka na završnom turniru Kupa Srbije

U četvrtom setu gošće su igrale za čast, za tzv. pirovu pobedu, imale su više motiva, dok su sa druge strane imale protivnice koje su igrale rasterećenije, ali bez preko potrebne energije, s obzirom da je prolaz još ranije obezbeđen.

Spartak sa mnogo kadrovskih problema ipak je uspeo da savlada nezgodne Zrenjaninke i plasira se među četiri ekipe najmasovnijeg klupskog takmičenja i tako ponovi uspeh od prošle godine. Finalni turnir će se igrati krajem februara 2017. godine

Spartak - MD Zrenjanin - 3:1 (25:16, 25:15, 26:28, 25:12)

Spartak: Jović 15, Cicić, Rajlić 11, Cvetičanin 5, Marić, Ilić, Vučković 4, Prolić 1, jegdić, Dabić, 3, Batinić 4, Živanović 8

Nakon poraza od Železničara prvi trener Goran Ilić je napustio kormilo "golubica", a vođenje ekipe je preuzeo njegov pomoćnik Damir Petković koji je i ranije sa uspehom vodio ŽOK "Spartak". Petković nakon meča rekao je da je njegova ekipa obezbedila prolaz tako što je u odsudnim momentima sakupila hrabrost i odlučnost, čim je i zaslužila sreću da dobije taj treći set, odnosno jedini set koji im je trebao da prođu dalje.

- Defintiivno nismo igrali dobro večeras, postoje razni razlozi za to, a oni su uglavnom zdravstvene prirode. Ne bih da zvuči kao traženje alibija ali bez Bogdanovićeve koja ne igra već dve-tri nedelje zbog povrede, dok Rajlić i Jović tri dana uopšte nisu treniralem a igrale su večeras, a to su tri igračice iz prve postave, što se naravno odrazilo na našu igru. Odigrali smo nešto nervozniju utakmicu, stvari nepotrebnu paniku koja nas je držala pod pritiskom. Imali smo puno sreće u tom trećem setu, ali valjda tu sreću zaslužuju oni koji su hrabri.  - rekao je Petković

Posle kraće pauze zbog novogodišnjih praznika Spartak očekuje težak raspored u drugom delu januara - prvo dočekuju TENT, pa se ide u Futog i Užice.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin Odbojka (Ž): Spartak - MD Zrenjanin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3749

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.