Komentara: 53
Pregleda: 7937

Subotičani traže od Janjića da se povuče iz Komisije zbog istrage

17.10.2012. u 02:02h
Izvor: Blic
Pojedini građani Subotice koji su prisutvovali jučerašnjoj javnoj raspravi o Nacrtu generalnog plana regulacije zatražili su od predsednika Komisije za planove u tom gradu Nebojše Janjića da se povuče s tog mesta, jer je pod krivičnom istragom.
Subotičani traže od Janjića da se povuče iz Komisije zbog istrage

Janjić je bio pomoćnik bivšeg ministra za prostorno planiranje Olivera Dulića, a zajedno s njim nedavno je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Na zahtev prisutnih građana da se predstavi, Nebojša Janjić juče na javnoj raspravi u punoj svečanoj sali Gradske kuće u Subotici nije odgovorio ništa, na šta su oni burno reagovali lupajući nogama o pod, uzvikujući da je u "sukobu interesa" i poručujući mu da nema pravo da govori.

Građani su optužili lokalnu vlast da plan generalne regulacije donosi "za potrebe pojedinaca i tajkuna".

Nebojša Janjić je najavio da će javna rasprava o spornom planu biti organizovana za mesec dana i dodao da će građani imati 30 dana da podnesu primedbe na Nacrt plana generalne regulacije užeg centra grada Subotice. Predstavnici Komisije za planove još su ocenili da primedbe građana koje su pristigle na Nacrt plana generalne regulacije centra grada ukazuju na "nerazumevanje i zabludu" u vezi sa onim što je planirano.

Građani su negodovali jer ih Zavod za urbanizam nije blagovremeno obavestio o tom i nije omogućio javnosti da učestvuju u budućem planiranju grada.

Docentkinja na Građevinskom falkultetu u Subotici Viktorija Aladžić je ispred grupe građana "Nasmeši se Subotici" kazala da je planom predviđeno rušenje "doslovno celog šireg centra grada", a da građani o tome nisu bili obavešteni na adekvatan način. Ona je zatražila da se produži rok za predavanje primedbi i da se nakon toga organizuje javna rasprava, kako bi građani stekli uvid u urbanistički plan grada.

Aladžićeva je apelovala na građane da pojedinačno odu u Zavod za urbanizam i raspitaju se o stanju svojih kuća i da podnesu primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije.

Građani su tokom jučerašnje rasprave burno reagovali na izlaganje predstavnika Zavoda za urbanizam, uz primedbe da ne razumeju stručne termine kojima se služe predstavnici zavoda. Oni su tražili da im se jasno odgovori zašto su po nacrtu plana njihove kuće predviđene za rušenje.

Amaterski snimak jučerašnje javne rasprave

Izvor: Blic
Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1 Javna sednica za Plan zone 1
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 7937

Povezane vesti

Povezane teme

Zavod za urbanizam

plan detaljne regulacije

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.