Komentara: 25
Pregleda: 9089
Foto

Obnovljeni tereni na Paliću čekaju ljubitelje sporta

30.04.2018. u 17:03h
Izvor: Subotica.com
Tereni za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku na Paliću obnovljeni su i spremni za nadmetanja i treninge sportista i rekreativaca.
Obnovljeni tereni na Paliću čekaju ljubitelje sporta

Sportski tereni, koji su godinama bili zakorovljeni i devastirani i umesto ponosa predstavljali ruglo istočne obale Palićkog jezera, obnovljeni su zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta i zalaganju čelnika da reše zamršenu vlasničku strukturu objekata. U obnovu četiri terena Grad je uložio oko deset miliona dinara.

Obnovljeni tereni na Paliću čekaju ljubitelje sporta

- Proteklih 17 godina ovi tereni su bili zapušteni i ono što smo obećali u martu, prilikom puštanja u rad klimatizacije Hale sportova, sada smo i ispunili. Ovo je od izuzetnog značaja za naše sugrađane i tereni će biti predati JP „Park Palić“, koji će verujem njima domaćinski upravljati – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban i simbolično predao ključeve Nebojši Darabošu, direktoru JP „Park Palić“. - Zahvaljujem se JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje i JKP „Čistoća i zelenilo“, koji su dali sve od sebe da nadomeste ono što je izgubljeno zbog loših vremenskih uslova i stignu da završe posao do prvomajskih praznika.

Obnovljeni tereni na Paliću čekaju ljubitelje sporta

Radovi na obnovi terena bili su povereni Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a po rečima direktora Predraga Radivojevića postavljeno je 1.700 kvadratnih metara asfalta, postavljeno je 280 metara ograde tipa „palisada“, novi sportski rekviziti, urađena je kompletna rekonstrukcija tribina, a tereni su osvetljeni sa deset novih stubova i 20 reflektora.

- Počeli smo radove i na trotoarima koji će povezivati terene sa obalom jezera, a uskoro će biti i postavljena zaštitna mreža za što bezbedniju upotrebu ovih terena. Zahvaljujemo se kompaniji „NIS“ koja je izdvojila tri miliona dinara za tartan podlogu – naglasio je Radivojević.

Obnovljeni tereni na Paliću čekaju ljubitelje sporta

Fotografije iz naše rubrike "Pištaljka" koje prikazuju kako su tereni izgledali u prošlosti

Tereni na Paliću samo su deo ulaganja u sportsku infrastrukturu. Kako je najavio gradonačelnik, sredinom leta  trebalo bi da počnu radovi na izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu, koju finansira Ministarstvo omladine i sporta.

- Za ove dve godine smo dosta uradili i trudimo se da ispunimo sve ono što smo obećali. Nadamo se da će tako biti u budućnosti – dodao je gradonačelnik Laban. - Ono što kao grad ne možemo sada da sredimo je fudbalski teren FK "Palić", ali ćemo pokušati da sa vlasnicima nađemo zajedničko rešenje i za ovaj problem.

U nastavku pogledajte kako izgledaju obnovljeni tereni.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena Otvaranje obnovljenih sportskih terena
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 25
Pregleda: 9089

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

Park Palić

nebojša daraboš

sportski teren

bogdan laban

janko pejanović

timea horvat

predrag radivojević

sportski tereni

sportsko rekreativni centar janko pejanović palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.