Komentara: 2
Pregleda: 2263

Obeležen Dan borbe protiv raka dojke, sutra akcija savetovanja

21.03.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Obeležen Dan borbe protiv raka dojke, sutra akcija savetovanja

Juče je širom sveta, pa i u Srbiji, obeležen Međunarodni dan borbe protiv raka dojke. U našem gradu okupile su se žene iz udruženja "Jedna uz drugu" kako bi još jednom istakle da su tu da podrže jedna drugu, ali i da se sete onih koji su svoju borbu sa ovom opakom bolešću, nažalost, izgubili.

- Obeležavamo 20. mart kao dan borbe protiv karcinoma dojke, a taj dan se obeležava kao početak proleća i svetski dan sreće. Mi verujemo da tu postoji jaka veza! Proleće nije samo godišnje doba, ono simbolizuje optimizam, rađanje novog života, sreću, buđenje nade. A šta je nama više potrebno nego optimizam u borbi protiv karcinoma dojke? zrnce nade da će rezultati biti dobri, bolji nego prošli put, sreću neizmernu kada se to desi... - kažu iz subotičkog udruženja "Jedna uz drugu" - Nas petnaestak  juče je simbolično obeležilo ovaj dan. Prošetale smo lagano oko 5 km, sa pink trakama na grudima, zastavicama i velikim osmesima na licima. U Dudovoj šumi smo se setile i svih naših majki ili prijateljica, sestara ili komšinicama koje je odnela ova bolest, zapalile sveću i pomolile se za sve nas, koje smo zajedno u ovoj borbi, da lakše prodjemo kroz nju, da izdržimo sve terapije, operacije, zračenja... I pobedimo!

Obeležen Dan borbe protiv raka dojke, sutra akcija savetovanjaU sklopu obeležavanja Zavod za javno zdravlje i Apoteka Subotica u ponedeljak će organizovati akciju u kojoj će farmaceuti Apoteke Subotica, u periodu od 8 do 14 časova, u ogranku 7 u Matije Gupca 26, proveriti interakciju lekova u terapiji i davati savete obolelim ženama, među kojima su svakako i da li mogu i trebaju da se vakcinišu protiv korona virusa.

Kako smo ranije najavili, juče je održana onlajn edukativna tribina „Vakcinacija, kovid 19 i maligne bolesti“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2263

Povezane vesti

Povezane teme

rak dojke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.